En directe: Selecció musical

 Llagostera Ràdio on-line

Les restes de l'esquelet d'infant trobat a Romanyà. / Foto: Ajuntament de Santa Cristina d'Aro

Notícies locals i comarcals
Tipografia
  • Molt Petita Petita Mitjana Gran Enorme
  • Per Defecte Helvetica Segoe Georgia Times

Un grup d'arqueòlegs ha trobat l'esquelet d'un infant de l'època medieval. Es tracta d'un esquelet pràcticament complert, ja que tan sols falta el braç dret.

La troballa s'ha fet en una parcel·la privada, a prop de l'església de Sant Martí de Romanyà, a Santa Cristina d'Aro.

A banda de l'esquelet, també s'ha trobat un mur en forma d'ela i els arqueòlegs sospiten que podria ser part de l'antiga sagristia.

La setmana passada ja es va trobar una tomba amb la seva llosa en una zona propera i ara s'està excavant per poder estudiar si hi ha més restes o no. Les investigacions arqueològiques, iniciades per l'empresa Baula Recerca Arqueològica, compten amb el suport de l'Ajuntament i de la Generalitat i volen aprofundir en el passat de la necròpolis del municipi.

L'àrea de Patrimoni de l'Ajuntament de Santa Cristina d'Aro, conjuntament amb l'empresa encarregada de les excavacions, ha organitzat una jornada de portes obertes el diumenge 10 de març per tal que tothom pugui veure les restes que s'han trobat en aquesta zona.

Les excavacions duraran un mes i l'objectiu és poder situar en el temps l'assentament i estudiar-lo antropològicament.

Aquest projecte neix després dels treballs d'urgència que es van fer a la zona el 2016, quan va caure un tram de mur de la plaça de l'església de Sant Martí de Romanyà. En aquell moment es van trobar 26 tombes que són d'entre el segle IX i el XX. El cementiri de l’església es va clausurar el 1911, traslladant-se als afores del poble

Vota el número 1

Pel 19 d'abril

COL·LABORADORS