En directe: Selecció musical

 Llagostera Ràdio on-line

La pancarta que es pot veure al balcó de l'Ajuntament de Figueres. / Foto: Gemma Tubert (ACN)

Notícies locals i comarcals
Tipografia
  • Molt Petita Petita Mitjana Gran Enorme
  • Per Defecte Helvetica Segoe Georgia Times

Els ajuntaments de l'Alt Empordà hauran de retirar les pancartes, llaços i estelades que onegin als edificis consistorials.

Així ho ha acordat la Junta Electoral de la zona de Figueres que, arran de la denúncia de C's contra l'Ajuntrament de Figueres, ha fet extensiva la mesura a tots els ajuntaments, inclòs el Consell Comarcal.

A l'escrit que s'ha tramès aquest dilluns als consistoris, la junta demana a l'Ajuntament de Figueres que retiri les pancartes "relatives a processos judicials en curs", símbols, eslògans, llaços i estelades que hagi a la seu municipal amb l'objectiu de "garantir el principi de neutralitat política", especialment en període electoral.

L'organisme estén la seva petició a la resta de consistoris de la comarca i als que depenguin de la Junta Electoral de la zona i els dona 48 hores per fer-ho. L'ens alerta que si no ho fan en aquest termini "improrrogable", faran els "requeriments personals que siguin necessaris" i s'adoptaran "les mesures que es considerin convenients".

En aquests moments, a la façana del Consell Comarcal no hi ha cap símbol. Fonts de la institució han explicat que no hi tenen cap pancarta ni llaç groc i que només hi oneja la senyera. La 'rojigualda' es va retirar del balcó fa temps, expliquen.

A l'Ajuntament de Figueres, en canvi, hi ha una pancarta en anglès que defensa que "l'autodeterminació és un dret, no un crim". De moment, el consistori encara no ha fet públic si acatarà la decisió ni quan ho farà.

Mentrestant, Ciutadans ha celebrat la decisió de la Junta Electoral i ha dit que permetrà que es retiri "la propaganda separatista". El portaveu de la formació taronja a la ciutat, Héctor Amelló, diu que la "simbologia" podia interferir en les eleccions generals, municipals i europees" i assegura que estaran "atents" al compliment de la mesura acordada per la junta.

"Les institucions públiques no poden ser el tauler d'anuncis del separatisme", insisteix Amelló, tot recordant que "l'incompliment de la resolució de la Junta Electoral pot suposar un delicte electoral i un altre delicte de desobediència".

Vota el número 1

Pel 19 d'abril

COL·LABORADORS