En directe: Selecció musical

 Llagostera Ràdio on-line

Exterior del jutjat de Blanes on hauran de declarar els dos constructors. / Foto d'arxiu

Notícies locals i comarcals
Tipografia
  • Molt Petita Petita Mitjana Gran Enorme
  • Per Defecte Helvetica Segoe Georgia Times

La policia va començar a investigar-los després que un dels seus treballadors morís en caure al buit des d'una teulada el passat 7 de maig.

Els serveis d'emergència no van poder fer res per salvar-li la vida. La víctima, un home rus de 51 anys, era veí de Lloret.

Arran de l'accident, els Mossos d'Esquadra van obrir una investigació. D'entrada, ja van descobrir que la víctima, que es trobava en situació irregular, no havia signat cap contracte ni tampoc estava donada d'alta a la Seguretat Social.

A més, la policia també va saber que, quan els serveis d'emergències van arribar al lloc de l'accident, com a mínim tres treballadors més –que també es trobaven en la mateixa situació- havien fugit del lloc.

Quan els agents van inspeccionar l'obra, van descobrir que els treballs a l'edifici es feien sense les mesures de seguretat que marca la llei. No s'hi havien instal·lat les estructures que calia, ni els elements de seguretat, ni els treballadors tampoc disposaven de l'equip que han de portar al damunt en aquests casos.

Els Mossos van investigar l'empresa i van veure que aquesta situació es reproduïa en altres obres que els dos constructors estaven fent. Aquí, també hi treballaven operaris en situació irregular, que no tenien permís de residència ni contracte laboral, i que tampoc estaven donats d'alta a la Seguretat Social.

Per això, divendres passat la policia va detenir els dos responsables de l'empresa per un delicte contra els drets dels treballadors. L'arrest es va fer a Blanes, però els dos constructors viuen a Lloret de Mar. Són un búlgar i un uruguaià de 42 i 51 anys. Un d'ells té antecedents policials.

Els dos detinguts han quedat en llibertat després de declarar a comissaria. Ara, s'hauran de presentar davant del jutjat d'instrucció en funcions de guàrdia de Blanes quan els citin a declarar.

Vota el número 1

Pel 19 d'abril

COL·LABORADORS