En directe: Hot dance 80

 Llagostera Ràdio on-line

La façana principal de l'hospital de Palamós on la mare va portar al nadó. / Foto: Gemma Tubert (ACN)

Notícies locals i comarcals
Tipografia
  • Molt Petita Petita Mitjana Gran Enorme
  • Per Defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El detingut dilluns per agredir sexualment un nadó de 13 mesos a qui feia de cangur ha passat a disposició del jutjat d'instrucció 2 de La Bisbal d'Empordà en funcions de guàrdia.

Segons informa el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, el jutjat ha pres declaració als pares de la víctima i al detingut aquest dimecres al matí..

La jutgessa, d'acord amb la fiscalia i després de valorar els resultats forenses, ha acordat deixar en llibertat provisional l'investigat, que és un jove de 18 anys, veí de Palafrugell i de nacionalitat dominicana.

Adopta, però, mesures cautelars per evitar que eludeixi l'acció de la justícia. El jutjat ordena la retirada del passaport, li prohibeix la sortida del país i l'obliga a personar-se periòdicament al jutjat.

La causa està oberta per un delicte d'agressió sexual. El jutjat 2 inhibirà la instrucció a l'1, que és el competent per seguir amb la investigació per la data dels fets.

Segons fonts del cas, dilluns la mare va portar el petit de 13 mesos al metge a Palafrugell perquè ja tenia sospites. Des d'allà, el van derivar a l'hospital de Palamós on els professionals de pediatria van detectar que podria haver estat víctima d'una agressió sexual.

Aleshores l'hospital va engegar el protocol previst en aquests casos. Els Mossos d'Esquadra van obrir una investigació i els forenses van explorar l'infant. La conclusió de l'exploració va ser que tenia ferides que podrien ser compatible amb un atac sexual.

Els Mossos van detenir el sospitós dilluns mateix al vespre. El jove, segons les mateixes fonts, era amic de la família i feia de cangur de l'infant mentre els pares treballaven.

Vota el número 1

Pel 26 d'abril

COL·LABORADORS