En directe: Informatiu local i comarcal + Agenda local

 Llagostera Ràdio on-line

L'edifici del Palau de Justícia de Girona. / Foto: Aleix Freixas (ACN)

Notícies locals i comarcals
Tipografia
  • Molt Petita Petita Mitjana Gran Enorme
  • Per Defecte Helvetica Segoe Georgia Times

Un home acusat de tocar a una menor de 12 anys i pressionar-la perquè aquesta li fes una fel·lació a Castelló d'Empúries ha reconegut els fets i ha acceptat 2 anys de presó per un delicte d'abusos sexuals.

La fiscalia en demanava 5, però l'ha rebaixat més de la meitat després que l'acusat confirmés l'autoria del delicte.

Els fets es remunten al 21 de juliol de 2017, quan L'acusat, que coneixia la mare de la víctima, va acompanyar a l'adolescent en cotxe fins a la Jonquera per veure el seu germà. Enmig del recorregut, l'home va adoptar un aire "libidinós", tal com ho ha descrit el fiscal, i va aturar el vehicle en una zona de descampats propera al municipi de Castelló d'Empúries.

En aquell punt, el conductor va rodejar amb el braç el coll de la víctima per pressionar-li el cap fins als seus genitals. Al mateix temps, amb l'altre mà li va acariciar els pits i el glutis per sota la roba. Davant d'això, la menor d'edat es va posar a plorar i l'home va parar de tocar-la. Posteriorment va reprendre el sentit de la marxa i va demanar a l'adolescent que no expliqués res del que havia passat.

Ara, s'enfrontava a una petició de 5 anys de presó per part de a fiscalia per un delicte d'abusos sexuals a una menor. Aquesta l'ha rebaixada a 2 anys, després que l'home hagués reconegut els fets durant la vista oral d'aquest dimarts al matí, a la secció quarta de l'Audiència de Girona. A més, la fiscalia també ha rebaixat de 10 a 5 anys la petició de llibertat vigilada.

D'altra banda, l'home s'ha compromès a pagar una indemnització de 2.000 euros a la víctima com a responsabilitat civil. Tot i així, l'acusat no tenia antecedents penals, ni policials i la seva advocada, Natàlia Frigola, ha assegurat que "no ingressarà a presó perquè ha assumit la reparació del dany" a la víctima a través de la indemnització.

L'acusat de fer tocaments a una menor de 12 anys i pressionar-la perquè li fes una fel·lació a Castelló d'Empúries ha reconegut els fets i ha acceptat 2 anys de presó per un delicte d'abusos sexuals. Inicialment, s'enfrontava a una condemna de 5 anys.

Els fets es remunten al 21 de juliol del 2017. Segons el relat de l'acusació pública que el processat ha reconegut, coneixia la mare de la menor i, en base a aquesta relació de confiança, la portava en cotxe fins a la Jonquera. Durant el recorregut, però, l'home va aturar el vehicle en una zona de descampats propera al municipi de Castelló d'Empúries.

Eren les cap a les onze de la nit quan el conductor va rodejar amb el braç el coll de la víctima i li va pressionar el cap fins als genitals. Al mateix temps, amb l'altra mà li acariciava els pits i el cul per sota la roba. Segons la fiscalia, la menor d'edat es va posar a plorar i l'acusat va parar de tocar-la. Va reprendre la marxa i va dir a la menor que no expliqués res del que havia passat.

D'entrada, l'acusat s'enfrontava a 5 anys de presó per un delicte d'abusos sexuals a menor de 16 anys. Com que ha reconegut els fets i no tenia antecedents, la fiscalia i la defensa li demanen ara una pena de 2 anys de presó i 5 anys de llibertat vigilada. A més, volen que l'home no es pugui apropar a menys de 500 metres de la víctima durant 5 anys. En concepte de responsabilitat civil, l'acusat s'ha compromès a indemnitzar la víctima amb 2.000 euros.

L'advocada de la defensa, Natàlia Frigola, ha demanat la suspensió de l'execució de la pena perquè l'home no té antecedents. "No ingressarà a presó perquè ha assumit la reparació del dany", ha dit Frigola ha destacat que amb aquesta "conformitat" han aconseguit "no sotmetre la menor al fet de declarar" davant del tribunal de la secció quarta de l'Audiència de Girona.

Per últim, la fiscalia també ha retirat la petició d'expulsar l'acusat de l'estat espanyol. L'autor dels fets és de nacionalitat marroquina i estava en situació irregular al país.

Vota el número 1

Pel 19 d'abril

COL·LABORADORS