En directe: Selecció musical

 Llagostera Ràdio on-line

La 'marxa per la llibertat' de Girona a l'AP7 en direcció Barcelona. / Foto: Marina López (ACN)

Notícies locals i comarcals
Tipografia
  • Molt Petita Petita Mitjana Gran Enorme
  • Per Defecte Helvetica Segoe Georgia Times

La 'Marxa per la Llibertat' a Girona que ha arrencat aquest matí des de la plaça U d'octubre està augmentant la participació a mesura que avança el recorregut.

Si inicialment els Mossos d'Esquadra xifraven en unes 7.000 persones, ara ja són uns 10.000 els participants que estan caminant.

A la capçalera de sortida hi havia familiars de l'exconsellera i presa política Dolors Bassa i l'expresident de la Generalitat, Carles Puigdemont. També s'ha comptat amb la presència de la presidenta de l'ANC, Elisenda Paluzie, l'entitat organitzadora juntament amb Òmnium. Tractors amb estelades han sortit del centre de Girona per tancar la marxa.

A partir de les vuit del matí, milers de persones s'han començat a aplegar a la plaça U d'octubre de Girona, molts d'ells carregats amb motxilles amb màrfegues i sacs de dormir i pals per caminar per fer tota la marxa fins a Barcelona. Han amenitzant l'espera amb música de gralles, balls tradicionals i esmorzant per agafar forces.

La marxa ha sortit cap a un quart de deu del matí darrere la pancarta on s'hi podia llegir 'Autodeterminació i llibertat. Prou repressió'. La marxa l'han encapçalat familiars de l'exconsellera Dolors Bassa i de l'expresident Carles Puigdemont acompanyats de la presidenta de l'ANC i representants polítics de JxCat, ERC i la CUP.

Ha estat una marxa que ha avançat a marxa ràpida entre crits a favor de la independència i reclamant l'alliberament dels líders independentistes empresonats, i ara ja condemnats pel Tribunal Suprem. Molts participants duen estelades o samarretes amb proclames independentistes, també les de manifestacions anteriors de l'Onze de Setembre.

El coordinador de l'ANC a Girona, Tavi Casellas, ha afirmat que la participació a la 'Marxa per la Llibertat' que ha sortit de Girona ha "desbordat totes les previsions" perquè ha multiplicat "per quatre o per cinc" la participació que esperaven.

Vota el número 1

Pel 19 d'abril

COL·LABORADORS