En directe: Selecció musical

 Llagostera Ràdio on-line

Contenidors en flames i la Policia Nacional al fons a Girona. / Foto: Marina López (ACN)

Notícies locals i comarcals
Tipografia
  • Molt Petita Petita Mitjana Gran Enorme
  • Per Defecte Helvetica Segoe Georgia Times

A la interlocutòria dels dos investigats a Girona que es troben en presó provisional, es detallen els fets que els imputa la policia.

Segons recullen els atestats, els dos joves es trobaven la nit de dimecres enmig dels aldarulls entre manifestants i cossos policials contra la sentència.

Un grup de persones es va dirigir a la Subdelegació del govern espanyol, protegida policialment, i alguns va començar a llançar objectes als agents (Mossos d'Esquadra i Policia Nacional) i a cremar contenidors i mobiliari urbà.

En aquell moment, s'havia reforçat la zona de la comissaria de la Policia Nacional davant la presència d'uns 250 manifestants que ja feia estona que causaven danys contra el mobiliari urbà, cremant contenidors i llançant objectes als Mossos d'Esquadra i Policia Nacional que formaven el dispositiu.

A l'alçada de la plaça Sant Pere i enmig d'aquest reforç policial a la zona, una patrulla de paisà va observar com els dos investigats, que duien caputxes per no ser identificats, llançaven pedres des d'un costat en direcció a la finestra del conductor d'una furgoneta de mossos d'esquadra amb les sirenes en marxa. L'impacte de les pedres va causar danys al vehicle i lesions a dos agents que es trobaven a dins.

En aquell moment, hi havia altres manifestants que també llançaven objectes contra els vehicles policials i, concretament, també a la part frontal d'aquest mateix vehicle de mossos. Uns fets que, tenint en compte el context, es van considerar delictes de desordres públics, atemptat contra agents de l'autoritat, dos delictes lleus de lesions i un delicte de danys pendents de quantificar.

Els policies que ho van presenciar, van poder identificar-los perquè "els van veure de prop" cometent els fets i els van detenir una hora més tard. Tots dos son d'origen marroquí.

Un dels detinguts fa pocs mesos que ha complert els divuits anys, es troba en situació irregular i no té antecedents. Va arribar a l'estat espanyol com a polissó amagat sota un autobús i després va residir en un Centre de Menors Tutelat. A banda de negar els fets, va assegurar que actualment vivia en un pis tutelat però les dades que va aportar no coincidien amb el que va declarar en seu policial.

Pel que fa a l'altre investigat, aquest també ha complert enguany els divuit anys però es troba en situació regular, si bé està a punt de caducar. En el seu cas, va arribar en patera fa dos anys i també ha passat per un Centre de Menors Tutelats.

Segons va declarar, actualment vivia en una casa ocupada i a vegades també dormia al mateix lloc que l'altre investigat. Té antecedents policials molt recents d'aquest octubre i el mes passat per un delicte de receptació i robatori amb violència i/o intimidació. Uns fets que el jutjat creu que es podria repetir com a "forma per viure".

Segons la interlocutòria, els dos nois van aportar una mateixa coartada que presenta contradiccions en "l'hora i lloc on es trobaven la tarda del dia de la detenció". Tampoc han pogut justificar el lloc on se'ls va detenir, "segons el lloc d'on deien que venien i el lloc on deien que anaven".

Davant el risc de fuga i reiteració i la falta d'arrelament, la magistrada del Jutjat d'Instrucció número 2 de Girona, en funcions de guàrdia, va ordenar el seu ingrés a presó provisional comunicada i sense fiança.

Vota el número 1

Pel 26 d'abril

COL·LABORADORS