En directe: Selecció musical

 Llagostera Ràdio on-line

L'exalcalde de Fornells de la Selva, Narcís Boschdemont, entrant als jutjats de Girona. / Foto: Xavier Pi (ACN)

Notícies locals i comarcals
Tipografia
  • Molt Petita Petita Mitjana Gran Enorme
  • Per Defecte Helvetica Segoe Georgia Times

Narcís Boschdemont (PDeCAT) va ser alcalde de Fornells de la Selva durant el darrer mandat. Però aquest 26-M ja no es va tornar a presentar i ja no té cap càrrec polític.

El va substituir Sònia Gràcia (JxCat), que governa amb majoria absoluta.

La denúncia que l'ha portat avui a declarar la va interposar Cs. El Jutjat d'Instrucció Número 1 de Girona l'investiga per un delicte de desobediència, per no haver retirat un llaç groc de la façana de l'Ajuntament abans de les eleccions del 28-A. El llaç es trobava en una de les vidrieres de l'edifici.

Boschdemont ha arribat als jutjats de Girona poc abans de dos quarts de deu del matí, l'hora en què estava citat. A fora li han donat suport diversos veïns del poble i representants de tots els partits a l'Ajuntament de Fornells de la Selva: JxCat, ERC i Independents per Fornells. També hi eren l'alcaldessa Sònia Gràcia, els dos alcaldes que el van precedir en el càrrec, Gabriel Casas i Mateu Parera-Nieto, i el vicepresident del Consell Comarcal Marc Puigtió.

L'exalcalde de Fornells de la Selva s'ha estat aproximadament tres quarts d'hora dins l'edifici. Quan ha sortit, ha explicat que davant la jutgessa i la fiscalia ha sostingut que va donar compliment a la resolució de la Juna Electoral de Zona. "Vam rebre el requeriment a finals de març, i vam retirar tot allò que crèiem que eren símbols polítics o partidistes", ha explicat. Entre aquests, les pancartes que hi havia al consistori o al centre cívic 1 d'Octubre (que era el local electoral).

Boschdemont ha dit, però, que no van tocar el llaç groc perquè no van considerar que entrés dins la prohibició de la JEZ. "Nosaltres no el vèiem com una simbologia política o partidista i per això no el vam retirar; creiem que és un símbol de suport a la gent que era a presó, i que malauradament encara hi continua", ha explicat.

L'exalcalde també ha dit que el llaç groc portava "molts mesos" al consistori. Que de fet, va continuar allà per les eleccions municipals i que quan ell va deixar el càrrec, el 15 de juny passat, encara hi era. "Vaig rebre la citació per venir a declarar a l'agost, i fins aleshores ningú em va avisar que s'havia de treure", ha dit. El llaç groc, de fet, s'ha estat a l'Ajuntament fins fa ben poc, quan es va treure amb motiu de les generals del 10-N.

Narcís Boschdemont no ha estat l'únic que ha hagut de declarar arran d'una denúncia de Cs. La setmana passat, precisament, l'alcalde de Sarrià de Ter, Narcís Fajula, també va haver-ho de fer. En aquest cas, davant la fiscalia arran d'una denúncia de Cs davant la JEZ. A Fajula se l'investiga per desobediència per no haver despenjat una pancarta amb el lema 'Fake Justice' de l'Ajuntament durant les eleccions municipals.

Vota el número 1

Pel 19 d'abril

COL·LABORADORS