En directe: Selecció musical

 Llagostera Ràdio on-line

Imatge aèria del Port de Palamós. / Foto d'arxiu

Notícies locals i comarcals
Tipografia
  • Molt Petita Petita Mitjana Gran Enorme
  • Per Defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El consell executiu ha aprovat la declaració d'emergència per a la redacció de tres projectes constructius per reparar els danys estructurals dels dics de recer produïts pel pas del temporal Gloria.

En concret es tracta dels ports de Sant Feliu de Guíxols i l'Ametlla de Mar així com els desperfectes de l'estació marítima del port de Palamós.

El Govern invertirà 165.000 euros en la redacció dels projectes a través dels quals s'executaran les actuacions d'emergència per arranjar les afectacions del temporal als tres ports, 104.000€ pel de l'Ametlla de Mar, 30.000€  pel del port de Palamós i 31.000€ pel del port de Sant Feliu de Guíxols.

A Sant Feliu de Guíxols, els danys estructurals són a les parts del dic que queden fora de l'àmbit de protecció del dic exempt. El temporal també va afectar diversos punts de l'espatller amb la pèrdua de blocs de formigó, especialment a l'extrem del dic de recer del costat de la bocana. El projecte preveu la reposició de blocs de formigó per reparar les parts afectades de l'espatller per assegurar-ne l'estabilitat davant de futurs temporals.

A Palamós, els desperfectes són a l'estació marítima on es fan els controls de seguretat dels passatgers i els tripulants dels creuers. Les ones van ultrapassar amb força el dic i van projectar peces d'escullera contra l'estació marítima, provocant el trencament de les finestres, danys a la façana del costat del dic i desperfectes importants a l'interior de l'edifici i al sostre. El projecte proposarà les obres per recuperar l'operativitat de l'estació perquè estigui a punt per a la nova temporada a mitjans d'abril.

A l'Ametlla, el port té danys estructurals al dic, especialment a l'escullera i a la part de l'extrem del dic. El projecte preveu fer el reforç de tot el dic, unes obres que s'haurien d'iniciar la darrera setmana de febrer o la primera de març.  

 

Vota el número 1

Pel 26 d'abril

COL·LABORADORS