En directe: Selecció musical

 Llagostera Ràdio on-line

La Via Verda al seu pas per Bescanó amb els desperfectes causats pel Gloria. / Foto: arxiu ACN

Notícies locals i comarcals
Tipografia
  • Molt Petita Petita Mitjana Gran Enorme
  • Per Defecte Helvetica Segoe Georgia Times

La Diputació de Girona d'aquest dimarts ha aprovat, per unanimitat, un expedient de crèdit extraordinari destinat a reparar els desperfectes provocats pel temporal Gloria a les comarques gironines.

En total destinarà de 2.725.800 euros.

El 42,4% dels diners seran per reparar les afectacions en les rutes del Consorci de les Vies Verdes de Girona, el 41% per a les emergències a la xarxa viària gestionada per l'ens supramunicipal i el 16,6% restant per a la reparació de les carreteres que formen l'àrea gironina del Parc Natural del Montseny.

A l'inici del ple, el president ha traslladat el condol de la Diputació als familiars de les quatre víctimes catalanes durant el temporal.

Durant la sessió plenària també han aprovat per unanimitat les bases reguladores per participar en la segona edició dels premis Projecta't, una iniciativa de suport a l'emprenedoria que té com a objectiu impulsar els projectes empresarials de la demarcació de Girona, així com afavorir la dinamització econòmica del territori i el foment de l’autoocupació.

Al ple, també han donat llum verda a les bases reguladores de subvencions per a projectes de gestió de documents i arxius dels ajuntaments i les entitats municipals descentralitzades de les comarques gironines per aquest any 2020.

Entre les funcions de la Diputació, hi ha la d'assistència i cooperació als municipis gironins perquè aquests compleixin els requeriments exigits per a la integració al Sistema d'Arxius de Catalunya. Amb aquest objectiu, l'any 2019 es va dur a terme la primera campanya de subvencions en aquesta matèria, que va permetre l'organització de diversos fons municipals, les transferències als arxius comarcals, les eliminacions reglades de documents o la digitalització i restauració de patrimoni documental municipal, entre d'altres.

Tots els grups presents a la Diputació de Girona han aprovat, per unanimitat, una moció en suport del dret de morir dignament. Segons els acords establerts en la sessió plenària, a la qual han assistit membres de l'associació Dret a Morir Dignament, la Diputació de Girona es compromet a promoure recursos formatius en els diversos ens locals de la demarcació sobre els drets de la ciutadania al final de la vida i el benefici de formalitzar el document de voluntats anticipades (DVA).

Així mateix, han acordat impulsar conjuntament amb els ens locals xerrades informatives, activitats i campanyes de difusió, i demanar al Parlament i a la Generalitat de Catalunya la simplificació del tràmit del DVA per tal d'oferir a la ciutadania la possibilitat de signar el document davant d'un funcionari públic municipal.

A més, donen suport a la proposta del Parlament de Catalunya sobre la regulació al Congrés de la despenalització de l'eutanàsia i el suïcidi mèdicament assistit fent-li arribar aquesta moció aprovada.

Vota el número 1

Pel 26 d'abril

COL·LABORADORS