En directe: Selecció musical

 Llagostera Ràdio on-line

Un dels aparats del nou web. / Foto: Diputació de Girona

Notícies locals i comarcals
Tipografia
  • Molt Petita Petita Mitjana Gran Enorme
  • Per Defecte Helvetica Segoe Georgia Times

La Diputació de Girona ja ha posat en funcionament el nou web del Servei de Biblioteques i de les biblioteques públiques de la demarcació, accessible des de www.bibgirona.cat.

El seu renovat disseny ha perseguit, principalment, tres objectius: potenciar la informació actualitzada, orientar més el web envers els lectors i fer-lo navegable des de qualsevol dispositiu.

El lloc web del Servei de Biblioteques l’integren les 73 webs de les biblioteques de la demarcació que tenen aquest servei activat.

La principal funció del nou web és difondre documents i les activitats de les biblioteques, amb especial rellevància de les particularitats, dels continguts específics i amb la lectura com a fil conductor.

S’ha volgut incidir en la potència visual, fet que s’aconsegueix gràcies a l’ús de les fotografies, que aconsegueixen captar l’atenció del lector. A més, les fotografies es carreguen de forma aleatòria, de manera que el lloc web canvia constantment.

Partint d’aquest fil conductor, s’han situat en primer pla les guies de lectura i de novetats que realitzen les biblioteques, els blocs que confeccionen algunes biblioteques de forma conjunta –Cler (Club de Lectures Recomanades) i LiC (Llibres i Companyia)–, l’aparador de llibres (que pot ser un aparador de novetats o temàtic) i els blocs de les biblioteques o dels seus clubs de lectura. Entre aquests continguts, també hi ha espai per a la història o les normes d’ús de la biblioteca.

Al web, a més de les guies de documents i els blocs, també s’han volgut destacar les informacions que les anàlisis de navegació indiquen que són les més consultades: els horaris i l’agenda d’activitats. Las llista d’activitats s’ha organitzat en dues agendes paral·leles, la de totes les activitats i la de les visites escolars. També hi ha un apartat específic per a les trobades dels clubs de lectura.

El nou lloc web del Servei de Biblioteques agrupa les agendes de totes les biblioteques de les comarques gironines.

Vota el número 1

Pel 26 d'abril

COL·LABORADORS