En directe: Hora del Jazz

 Llagostera Ràdio on-line

Les receptes falsificades que feia servir un home en diferents farmàcies del Baix Empordà. / Foto: Mossos d'Esquadra

Notícies locals i comarcals
Tipografia
  • Molt Petita Petita Mitjana Gran Enorme
  • Per Defecte Helvetica Segoe Georgia Times

Els fets van iniciar-se el 6 de març, quan els agents de la Policia Local de Palamós van alertar els Mossos que en una farmàcia de la població un home havia intentat aconseguir un medicament amb receptes falsificades.

Els mossos van veure que es tractava d’un producte molt específic, utilitzat habitualment per elaborar substàncies estupefaents. De fet, per la seva composició i efectes no es pot obtenir sense recepta mèdica.

També van comprovar que la mateixa persona havia provat d’aconseguir aquell medicament de manera fraudulenta en farmàcies de diferents municipis baixempordanesos. A més de Palamós, també ho havia intentat a Vall-llobrega, Mont-ras, Palafrugell i Pals.

Arran aquest fet es va muntar un dispositiu per localitzar l’home i, cap a les vuit del vespre, una patrulla de paisà va trobar-lo quan circulava lentament amb vehicle per davant d’una farmàcia de Torroella de Montgrí.

En detectar els agents, l'home va augmentar bruscament la velocitat i va fugir del lloc. No obstant, diverses dotacions policials van aconseguir interceptar-lo a la població de Jafre, a la mateixa comarca.

A l’interior del vehicle van trobar quatre receptes falsificades, amb les quals hauria aconseguit uns 600 comprimits (ressenyades amb un tampó sanitari sostret a Olot el passat mes de novembre) i dues caixes d’aquest medicament. A més, també es va constatar que havia encarregat catorze caixes, amb 840 comprimits, pendents de recollir en una farmàcia de Pals.

La investigació continua oberta per esbrinar si el detingut podria destinar els medicaments aconseguits fraudulentament per elaborar drogues de disseny, concretament una substància estupefaent anomenada 'Karkubi'.

Els Mossos van detenir-lo com a presumpte autor d’un delicte contra la salut pública, falsificació de document públic i estafa. El jove de 33 anys, de nacionalitat marroquina i amb antecedents penals, va passar ahir dilluns a disposició del jutjat d’instrucció en funcions de guàrdia de La Bisbal, el qual en va decretar la seva llibertat amb càrrecs.

Vota el número 1

Pel 19 d'abril

COL·LABORADORS