En directe: Selecció musical

 Llagostera Ràdio on-line

L'app del departament de Salut "StopCovid19Cat".

Notícies locals i comarcals
Tipografia
  • Molt Petita Petita Mitjana Gran Enorme
  • Per Defecte Helvetica Segoe Georgia Times

Unes 200 persones han estat traslladades a l'hospital després de respondre el test de l'app sobre el coronavirus que ha impulsat el Departament de Salut, 'Stopcovid19Cat'.

Són persones que han explicat que tenen diferents patologies prèvies i que estan agreujant els seus símptomes.

El 061 les ha trucat i això ja ha provocat 200 trasllats a l'hospital. La consellera de Salut, Alba Vergés, ha explicat en roda de premsa que ha indicat que els ciutadans que refereixen símptomes lleus i poden estar a casa tindran un seguiment organitzat des de l'atenció primària.

"Esperem que en els propers dies es pugui desenvolupar amb molta més velocitat", ha afegit la consellera, que ha remarcat la importància de deixar l'espai dels hospitals per atendre les persones més greus.

L'aplicació es pot descarregar tant per Android com per iOS i es recomana a tota la població fer el test encara que no es tinguin símptomes.

D'altra banda, Vergés ha explicat que 1.346 professionals sanitaris han donat positiu per coronavirus a Catalunya. El departament està gestionant la incorporació d'estudiants i de jubilats al sistema per pal·liar la quantitat de professionals que estan malalts o que estan aïllats. Els jubilats, ha remarcat Vergés, no estaran a peu de pacient, però "poden ajudar moltíssim" en altres tasques.

Per la seva part, el conseller d'Interior, Miquel Buch, ha explicat que hi ha 44 casos entre Policia Local i Mossos d'Esquadra, amb 1.432 agents en aïllament.

Vota el número 1

Pel 19 d'abril

COL·LABORADORS