En directe: Selecció musical

 Llagostera Ràdio on-line

Les lliteres instal·lades al pavelló de Palau 2 de Girona. / Foto: Aleix Freixas (ACN)

Notícies locals i comarcals
Tipografia
  • Molt Petita Petita Mitjana Gran Enorme
  • Per Defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El pavelló de Palau 2 de Girona ha reobert aquest divendres les seves portes dues setmanes després d'estar totalment inactiu per la cancel·lació de competicions esportives arran de l'estat d'alarma.

Ara, la pista ha deixat lloc a una vuitantena de llits i també un espai de menjador per a persones sensesostre. L'objectiu és aconseguir que es confinin mentre duri l'estat d'alarma i no s'exposin al virus.

A mig matí ja han començat a entrar els primers usuaris. Una vegada arriben al pavelló, una persona s'encarrega d'agafar-los la temperatura amb un termòmetre i omple un petit registre amb el seu nom i el llit que li pertoca. Abans d'entrar també els avisen que accedir al recinte implica complir el confinament i això vol dir que per sortir al carrer hauran de demanar un justificant.

Una vegada dins, reben una targeta indicant el número de llit, la clau per a una taquilla individualitzada i també una targeta amb l'adreça de la bugaderia. A l'interior, cada usuari pot estar-se a la zona de llits o a la de menjador. També té accés als serveis i a una zona de dutxes.

A més, també han habilitat una zona de l'aparcament de davant del pavelló com un pati on els sensesostre puguin prendre l'aire. Diverses tanques de l'Ajuntament delimiten un espai al costat de l'entrada del pavelló.

De tota manera, els usuaris que vulguin podran anar a una bugaderia a rentar-se la roba. Per fer-ho, però, necessitaran demanar un justificant als tècnics de serveis socials de l'Ajuntament de Girona que hi ha al pavelló. Amb aquell document, si la policia els atura pel carrer podran justificar que anaven a rentar la roba i després tornaran al centre. Això els eximeix de sancions per incomplir la restricció de mobilitat.

A l'interior, els llits estan separats amb la distància de protecció obligatòria i també les taules i cadires de la zona de menjador. A més, els tècnics també demanen als usuaris que quan parli amb la resta de companys intentin mantenir la distància reglamentària. A més, a les taules hi ha líquid desinfectant i també a la zona de dormitoris hi ha diversos pots de gel per rentar-se les mans.

Des de l'Ajuntament ja van anunciar que malgrat la vuitantena de llits instal·lats inicialment, es pot ampliar l'espai si fes falta. El consistori ha habilitat el pavelló poliesportiu després que el local on hi havia l'antiga UNED, al Barri Vell, quedés petit davant de l'augment de persones sensesostre.

Vota el número 1

Pel 26 d'abril

COL·LABORADORS