En directe: Selecció musical

 Llagostera Ràdio on-line

Notícies locals i comarcals
Tipografia
  • Molt Petita Petita Mitjana Gran Enorme
  • Per Defecte Helvetica Segoe Georgia Times

L’Agència de Residus de Catalunya ha fet públic un seguit de mesures de seguretat per a la recollida d’escombraries als habitatges durant la pandèmia.

En concret per aquells habitatges amb pacients amb coronavirus com també per a la resta.

Pel que fa a tots aquells habitatges on hi ha persones amb la malaltia es recorda que cal posar en coneixement de l’Ajuntament que la llar està afectada. D’aquesta manera es pot fer una recollida diferenciada dels residus generats.

Si és el vostre cas, s’han de seguir les següents mesures de seguretat:

A l’habitació on hi ha el pacient confinat, dipositar tots els residus de la persona malalta en una bossa de plàstic dins un cubell, preferiblement amb tapa i pedal, i sense fer cap separació per al reciclatge. Un cop plena la bossa, cal tancar-la i posar-la dins una altre bossa juntament amb els guants i la mascareta de la persona cuidadora.

Un cop tancada la segona bossa, s’ha de dipositar dins la bossa de la fracció de resta de la llar.

Per treure els residus al carrer, s’ha de dipositar la bossa dins el cubell del porta a porta, a terra, davant la façana de l’habitatge. Pel que fa a tots aquells habitatges de veïnats i urbanitzacions on no es realitza la recollida porta a porta, cal posar la bossa al contenidor de la fracció de resta de l’àrea que els correspon.

Un cop fet això, s’ha de realitzar una neteja completa de mans, amb aigua i sabó o amb una solució hidroalcohòlica durant almenys 40 segons.

Pel que fa a la resta d’habitatges, on no hi ha cap cas de coronavirus, la recollida de residus s’ha de fer com sempre, separant les fraccions orgàniques, de vidre, paper i cartró, envasos lleugers i resta.
Cal recordar que els guants, mocadors i mascaretes han d’anar a la fracció de resta.

D’altra banda, un cop s’han recollit els residus del carrer, cal entrar els cubells amb la màxima celeritat, netejar la superfície i la nansa, cada vegada que els entreu, amb aigua i sabó o un desinfectant domèstic (1 part de lleixiu per 50 d’aigua).

Un cop desinfectat el cubell, s’ha de guardar en un espai obert i ventilat i netejar-se completament les mans.

També es recorda que la resta de residus (voluminosos i especials) s’han de guardar a casa fins que la deixalleria i la resta de serveis tornin a estar operatius.

Per a qualsevol dubte o aclariment es pot trucar a l’àrea de Medi Ambient de l’Ajuntament de Llagostera, al 972 83 17 07 o al correu Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la..

Vota el número 1

Pel 26 d'abril

COL·LABORADORS