En directe: Selecció musical

 Llagostera Ràdio on-line

Una pacient amb covid-19 ingressada al Trueta fent una videoconferència. / Foto: Hospital Josep Trueta

Notícies locals i comarcals
Tipografia
  • Molt Petita Petita Mitjana Gran Enorme
  • Per Defecte Helvetica Segoe Georgia Times

La tecnologia per combatre l'aïllament que pateixen els malalts afectats per la covid-19.

Aquest és l'objectiu de la iniciativa solidària per aconseguir tauletes perquè els pacients puguin comunicar-se online amb els familiars. 

La campanya solidària va començar fa dues setmanes per iniciativa del cardiòleg Ramon Brugada i l'empresa Girona Fibra de Besalú i ha aconseguit el suport d'altres empreses i institucions com la Cambra de Comerç de Girona i l'Associació d’Empreses de Noves Tecnologies de les comarques de Girona.

I és que als símptomes de la malaltia també s'hi afegeix l’angoixa que crea en malalts i familiars la manca de contacte per les estrictes normes de seguretat i aïllament.

El personal sanitari assegura que el sentiment de solitud es combat amb les videoconferències amb les tauletes que ells mateixos, malgrat la càrrega assistencial que tenen als hospitals, s'encarreguen d'organitzar. Tant els pacients com els centres hospitalaris i familiars valoren molt positivament la iniciativa.

Destaquen que per a alguns dels pacients més ancians és el primer cop que parlen amb els seus familiars a través d’una videoconferència. El sistema també permet connectar-se diverses persones alhora de manera que podran mantenir videotrucades múltiples.

Les empreses que han fet el centenar de donacions són Girona Fibra, la Cambra de Comerç de Girona i l’associació AENTEG, Protec, GNA, Metalquimia, Brontobyte Cloud, Esolvo, Infoself, Efimàtica, Easypromos, La Selva i Ricard Arriada. Els càmpings gironins, a través de l’Associació de Càmpings, han donat també trenta tauletes. El material ja s'ha lliurat als hospitals Trueta de Girona i el Santa Caterina de Salt.

La campanya continua en marxa i confien fer créixer la xifra de donacions de tauletes en els pròxims dies.

Des de l'hospital Josep Trueta de Girona també s’ha treballat amb l’Ajuntament, que s’ha fet càrrec de posar en marxa un blog a través del qual la ciutadania pot fer arribar missatges de suport als pacients ingressats.

El blog s'ha posat a disposició de la comunitat educativa de la ciutat per donar resposta a la voluntat que moltes escoles han fet arribar a l'hospital de poder traslladar missatges d’acompanyament als pacients.

A les tauletes també s’ha posat un accés directe al blog per tal que els pacients puguin llegir aquests missatges.

Vota el número 1

Pel 26 d'abril

COL·LABORADORS