En directe: Selecció musical

 Llagostera Ràdio on-line

Una dona al carrer amb una mascareta. / Foto: ACN

Notícies locals i comarcals
Tipografia
  • Molt Petita Petita Mitjana Gran Enorme
  • Per Defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El conseller d'Interior, Miquel Buch, ha demanat fixar-se en Llombardia (Itàlia), on des del 4 d'abril és obligatori l'ús de mascaretes per sortir al carrer.

Durant la roda de premsa telemàtica d'aquest dilluns, Buch no ha descartat que aquesta mesura també s'acabi aplicant a Catalunya, si bé ha recordat que és l'Estat qui ha de decretar aquestes decisions, d'acord amb el Reial Decret d'estat d'alarma pel coronavirus.

El conseller ha subratllat que l'obligatorietat de les mascaretes ja s'aplica a Estats Units, Àustria, República Txeca, Eslovàquia o algunes zones de França. D'altra banda, Buch ha informat de 17 detencions i 2.955 denúncies en les darreres 24 hores per no complir les condicions de l'estat d'emergència.

"No podem descartar cap escenari", ha subratllat Buch, preguntat per si contempla l'obligatorietat de mascaretes a Catalunya. El conseller ha obert la porta que la Generalitat pugui demanar a l'Estat que apliqui aquesta mesura, i que les peticions i recomanacions del Govern aniran "sempre" en funció de les propostes que facin els experts. "No serà una decisió política, sinó en base a les aportacions de l'equip tècnic del Procicat", ha argumentat.

Buch també ha actualitzat les dades de les darreres 24 hores pel que fa al dispositiu policial, amb cinc actuacions a requeriment sanitari i judicial, 7.227 identificacions a persones, i 4.689 a vehicles, cap tancament d'establiment, 17 detencions i 2.955 actes de denúncia a persones.

D'altra banda, el conseller d'Interior ha afirmat que encara no es poden dotar tots els Mossos de material de protecció i tests de coronavirus. Ha dit que els jutges estan obligant a fer coses "pràcticament impossibles".

El conseller ha subratllat que el Govern va exercir la compra d'equips de protecció individual però que la "recentralització de l'Estat" va "alentir" el procés. Tot i això, Buch ha assegurat que es posen "totes les mesures" per tenir "el més ràpid possible" tot aquest material per als agents policials.

El TSJC va exigir el 2 d'abril a Interior que dotés els Mossos de material de protecció i tests de coronavirus amb caràcter "urgent".

Vota el número 1

Pel 19 d'abril

COL·LABORADORS