Les Hortes de Santa Eugènia.

Notícies locals i comarcals
Tipografia
  • Molt Petita Petita Mitjana Gran Enorme
  • Per Defecte Helvetica Segoe Georgia Times

A partir de la marca Menja't Girona, el consistori oferirà un nou producte turístic enfocat als visitants de proximitat i públic domèstic.

Es tracta d'una marca a partir de la qual es vol reforçar la ciutat com a destinació turística sostenible des d'una vessant gastronòmica. Per fer-ho s'aposta per noves experiències turístiques que enllacen el patrimoni natural, el gastronòmic, l'hortícola i el cultural.

Dins d'aquest producte hi haurà sis tallers de cuina. El primer d'ells es farà el 30 d'octubre a les onze del matí a l'estand de Girona Excel·lent que hi haurà a la Fira de Mostres que es fa a la ciutat durant les Fires de Sant Narcís. En aquest taller es parlarà de les conserves i com aconseguir preservar els sabors dels productes de l'horta al llarg de l'any. Anirà a càrrec del xef del restaurant Bionbo, Xavier Aguado.

Els altres tallers els faran a l'Escola d'Hostaleria de Girona i comptaran amb experts culinaris i professors del centre. L'objectiu és mostrar al públic la riquesa gastronòmica que té la ciutat a partir dels productes que s'obtenen dels horts.

Una altra proposta que es podrà degustar en aquest projecte són els plats de temporada que oferiran una vintena de restaurants. Hi participaran Amaranta, Baubar, Celler de Can Roca, Cua del Gall (tardor i estiu), Fènix, Formaticum, Girum, Graner, L’Altell, L’Argadà, La Brasa Grillada, La Llotja de Sils, La Tabarra, Mimolet, Nexe, Occi, Restaurant de l’Escola d’Hosteleria de Girona, Restaurant Sant Martí de Sant Martí Vell, Saratoga i SiNoFos.

A la tardor, aquests establiments oferiran productes amb la carbassa com a ingredient estrella, mentre que a l'hivern es potenciarà la col. A la primavera els plats comptaran amb faves i pèsols i a l'estiu el tomàquet serà l'ingredient estrella.

Per últim, el consistori també ofereix una visita guiada a les hortes de Santa Eugènia. La intenció és fer una immersió a la natura, la història i la gastronomia d'aquesta zona de la ciutat. Els alumnes del Cicle Formatiu de Grau Superior de Guia, Informació i Assistència Turística de l'Escola d'Hostaleria s'encarregaran de fer de guies.

Properament l'Ajuntament de Girona publicarà les dates de les visites a través del web municipal.