25maig2018

En directe: Selecció musical

El 15è In-Somni de Girona confirma Eli Paperboy Reed, Marky Ramone, Zoo i Joana Serrat Cartell del festival In-somni 2018 amb els primers noms confirmats. / Foto: Festival In-Somni
28 de desembre de 2017 Escrit per 

El 15è In-Somni de Girona confirma Eli Paperboy Reed, Marky Ramone, Zoo i Joana Serrat

El festival In-Somni va néixer el 2004 recollint l'essència d'un altre certamen, So Actual. Els primers anys la proposta es va fer itinerant entre les 4 capitals de demarcació catalanes fins al 2011, quan es va arrelar a Girona.

L'objectiu era eixamplar la mirada de les propostes musicals cap a l'escena independent.

L'esdeveniment celebra quinze anys amb quatre sessions de concerts que es faran a cavall de Girona i Salt (Gironès) entre el 8 i l'11 de juny. Queden encara noms per conèixer però aquest dijous els organitzadors han presentat els sis primers.

Un dels més destacats és el del cantant Eli Paperboy Reed. Amb 34 anys ja celebra una dècada sobre els escenaris amb concerts que l'han portat arreu del món. Conegut per ser l'intèrpret de cançons com 'Come and get it', presentarà un nou treball a Girona. 'Eli & The True Lovers' és el seu nou disc després de 'My way home'. La seva veu i els ritmes soul, pop i r&b traslladen l'espectador a altres èpoques musicals.

Un altre dels noms confirmats inundarà de rock l'In-Somni. Marky Ramone va ser el bateria que va substituir a Tommy Ramone al grup The Ramones a partir del 1978. Amb 61 anys, el de Brooklyn promet dosis d'energia punk en el concert que tancarà la sessió de divendres del festival gironí.

Dos dels primers noms confirmats venen també de França. Des de la població de Cotlliure, Hellolisa va treure al mercat el seu primer disc l'any passat, 'Laughter, drinks and jiving along'. Tot i cantar en anglès, els de la Catalunya Nord s'inspiren en noms francesos com Belle & Sebastian, Teenage Fanclub o Motorama.

L'altre grup francès és Goulamas'k. Amb un so que combina essència de la música popular d'Occitània amb l'ska i el reggae, la banda és originària de Puègserguièr, un petit municipi a tocar de Besiers. La seva mescla promet desfermar la festa amb les seves cançons que reivindiquen les seves arrels catalanes com la que es titula 'Skatalunya'.

Dos altres grups confirmats, que canten en català, són Joana Serrat i Zoo. Els dos presentaran nou disc. En el cas dels valencians és el segon àlbum que han titulat 'Raval'. El grup torna a Girona, on van recollir el Premi Cerverí a la millor cançó del 2017 per 'La mestra'. La banda ha comptat amb Def Con Dos i Annie Garcés com a col·laboradors del nou àlbum. Zoo tancarà la nit de dissabte de l'In-Somni a la sala La Mirona de Salt.

Joana Serrat arribarà a l'In-Somni després d'estrenar aquest 2017 un nou àlbum. La vigatana continuarà fent viatjar els espectadors cap a la música folk americana amb 'Dripping Springs'.

L'In-Somni presentarà properament més noms de la quinzena edició. De moment, els organitzadors han posat a la venda 150 abonaments a 25 euros cadascun com a oferta de llançament.Llagostera RàdioLlagostera Ràdio 105.7 FM