20febrer2018

En directe: Selecció musical

Més de 200 propostes per a unes Fires de Girona que s'obren als barris i creen dos espais d'activitats familiars L'alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, i la regidora de Dinamització del Territori, Eva Palau. / Foto: Ajuntament de Girona
17 d'octubre de 2017 Escrit per 

Més de 200 propostes per a unes Fires de Girona que s'obren als barris i creen dos espais d'activitats familiars

L'Ajuntament de Girona ja ha presentat  la programació de les Fires de Sant Narcís, la festa major de la ciutat per antonomàsia.

Entre el 27 d'octubre i el 5 de novembre, més de 200 propostes ompliran la ciutat, en unes Fires que s'obren als barris i que, per primer cop, creen dos espais d'activitats familiars (situats a les places Salvador Espriu i Santa Susanna).

"Cada any busquem fórmules i solucions per fer unes Fires més participades i amb més implicació de la ciutadania", ha destacat l'alcaldessa, recordant l'aposta per estendre la festa als barris. En aquest sentit, Marta Madrenas ha subratllat la iniciativa 'Les Fires dels Quatre Rius', que es durà a terme per primer cop aquest 2017.

La proposta, que impulsen el consistori i diverses entitats, farà competir –de manera festiva- els veïns dels diferents barris. Se'ls agruparà en quatre grups, en funció dels rius (Ter, Onyar, Güell i Galligants). Entre d'altres, els gironins faran una gimcana i una estirada de corda.

"Les Fires són el moment d'establir relacions amb els veïns dels diferents barris a través de les activitats que es proposen", ha dit la regidora de Dinamització del Territori, Eva Palau. Per això, dins aquesta voluntat de fer barri, l'Ajuntament també estendrà part de la programació més enllà del centre i la Devesa (per exemple, instal·lant atraccions sostenibles a la plaça Ramon Berenguer o fent un taller d'herbes remeieres a Sant Daniel).

La programació de Fires tampoc oblida aquelles activitats tradicionals i populars que les fan singulars. Entre d'altres, la cercavila de gegants, el sopar popular i el correfoc, la passejada pel Barri Vell amb capgrossos, la diada castellera, el concurs de colles sardanistes o la pujada d'un pilar de 4 dels Marrecs de Salt a les escales de la Catedral. Unes propostes a les quals, aquest any, s'hi incorporen dues novetats, que tindran lloc el 4 de novembre: el ball de gitanes de Montmeló i el correfoc amb els Trons de l'Onyar (la colla petita dels Diables de l'Onyar).

La programació, a més, aposta de nou per les lluminàries de Fires als Jardins de la Infància i també reforça les activitats dirigides als joves (posant un èmfasi especial amb la Beatufarra).

L'alcaldessa de Girona ha fet una crida a "viure les Fires amb il·lusió, diversió i una gran dosi de tolerància, civisme i solidaritat, perquè esdevinguin un exemple de festa major per al país". "En els moments complicats que estem vivint és important trobar espais de normalitat i quotidianitat, com les Fires de Sant Narcís, en què hem de lluir la nostra ciutat com mai", ha conclòs Marta Madrenas.Llagostera RàdioLlagostera Ràdio 105.7 FM