Un cartell indica que no es pot fumar en una de les platges de Lloret de Mar. / Foto: Ajuntament de Lloret de Mar

Notícies locals i comarcals
Tipografia
  • Molt Petita Petita Mitjana Gran Enorme
  • Per Defecte Helvetica Segoe Georgia Times

Lloret de Mar serà pioner a la demarcació de Girona a l'hora de prohibir fumar en les platges i cales que hi ha al llarg del municipi.

L'alcalde, Adrià Lamelas, assegura que la mesura busca crear "un Lloret més amable i sostenible".

L'objectiu és que els banyistes puguin gaudir dels entorns naturals sense fum i sense trobar-se amb burilles escampades pel terra. Al mateix temps, la mesura té una incidència de millora de l'entorn natural, ja que les burilles acaben generant un impacte en el medi.

Aquesta és una de les principals modificacions de l'ordenança de civisme i convivència ciutadana que aquest dilluns s'ha aprovat inicialment en el ple ordinari del mes de gener. De tota manera, el govern local també hi afegeix dues modificacions més: la prohibició dels comiats de solter i la millora en les cues de discoteques.

En el segon cas, la mesura plantejada pel consistori és que els propietaris dels establiments d'oci nocturn hauran de vetllar perquè no hi hagi acumulació innecessària de gent als accessos. A més, l'ordenança vol incidir en el xivarri que es provoca a les cues dels establiments, que acaba generant molèsties als veïns.

La mesura tindrà una incidència especial en la Zona Acústica de Règim Especial que hi ha al municipi. En aquest tram, les cues estan subjectes a una autorització municipal d'ocupació de via pública.

El regidor de Seguretat Ciutadana, Jordi Martínez, ha assegurat que aquestes modificacions han estat consensuades entre l'equip de govern, diverses formacions municipals i els gremis empresarials del municipi.