26maig2018

En directe: Selecció musical

Absolt l'acusat de violar una noia de 16 anys durant les festes de Palafrugell L'acusat de violar una noia a Palafrugell, durant el judici a l'Audiència de Girona. / Foto: Marina López (ACN)
31 d'octubre de 2017 Escrit per 

Absolt l'acusat de violar una noia de 16 anys durant les festes de Palafrugell

L'acusat s'enfrontava a una pena de 4 anys de presó i a indemnitzar la víctima amb 5.000 euros per un delicte d'abús sexual.

Durant el judici, que es va fer l'11 d'octubre a la secció tercera de l'Audiència de Girona, el processat –que en el moment dels fets tenia 18 anys- va assegurar que havia mantingut relacions sexuals amb la noia de 16 anys però que havien estat consentides. La víctima, que va declarar a porta tancada, va reiterar que l'acusat l'havia forçat.

La sentència declara provat que la matinada del 20 de juliol del 2015 el processat va anar a les festes de Palafrugell, on es va trobar amb la menor. Poca estona després, la va convidar a acompanyar-lo fins al seu cotxe, aparcat davant l'institut. "Un cop arribats al vehicle, i al seu interior, ambdós van mantenir una relació sexual completa, sense que s'hagi acreditat que la menor no consentís a ella", conclou la sentència.

El tribunal exposa que la declaració de la menor al judici evidencia "diferències i contradiccions importants" amb les versions que va sostenir a comissaria i al jutjat d'instrucció i, també, es contradiu amb els testimonis. "La sala no pot donar suficient credibilitat a la declaració de la denunciant", exposa la sentència que ho contrasta amb que el processat "ha mantingut sempre una declaració lineal, sense contradiccions i que resulta corroborada tant pels testimonis com per la prova documental".

En concret, la sala es refereix als missatges de whatsapp entre acusat i denunciant que evidencien que tenien "una relació molt propera" i que aquella nit havien quedat en veure's a les festes. També ressalta que la denunciant té un relat "del tot imprecís" sobre "com l'hauria obligat a mantenir la relació".

A més, també recull que les aleshores amigues de la denunciant no li van donar credibilitat perquè tenia "un aspecte normal" i "no anava desmaquillada, ni amb la roba esparracada, ni amb morats". També es van "sorprendre" perquè no volgués denunciar ni anar a l'hospital després de tornar del cotxe a la festa.

La sentència no és ferma i es pot recórrer interposant recurs de cassació al Tribunal Suprem.Llagostera RàdioLlagostera Ràdio 105.7 FM