26maig2018

En directe: Selecció musical

L'acusat de voler cremar viva la dona a Salt li carrega les culpes de l'incendi a ella i diu que fins i tot la va salvar L'acusat d'intentar cremar viva la seva dona embarassada a Salt. / Foto: Xavier Pi (ACN)
19 de desembre de 2017 Escrit per 

L'acusat de voler cremar viva la dona a Salt li carrega les culpes de l'incendi a ella i diu que fins i tot la va salvar

L'acusat, que ha declarat al final del judici, ha negat haver tingut la seva dona sotmesa a casa. "Jo sóc una persona lliure i tots som humans, qualsevol persona pot vestir com vol", ha dit.

Assegurant que ella podia sortir del pis quan volgués i que també tenia telèfon i accés a Internet.

Segons el processat, no era ell qui creava problemes dins el matrimoni sinó la seva dona. De fet, l'ha definida com una persona "furiosa", que patia canvis d'humor constants, que "prenia moltes pastilles de colors" i que "moltes vegades" havia marxat de casa durant dies.

L'acusat també ha negat que la vigília de Cap d'Any del 2016 la parella hagués tingut una discussió, perquè ni tan sols era a casa aquella nit. L'home ha explicat que havia marxat cap a les set de la tarda amb la furgoneta per "recollir cartrons" amb l'objectiu de guanyar alguns diners, i que no havia tornat al pis fins a les cinc de la matinada. "Vaig picar la finestra del menjador perquè ella dormia al sofà; em va obrir i ja està", ha precisat.

L'endemà al matí, el processat sí que ha relatat que s'havien discutit, però perquè ella volia anar-se'n al metge sola. L'acusat ha explicat que mai va amagar la cartilla d'embaràs a la seva dona –"sabia que era damunt la lleixa", ha dit- i que quan es va oferir a acompanyar-la, ella es va "enfurismar" i ho va començar a rebotre tot.

L'acusat ha explicat que, fins i tot, la dona va amenaçar-lo amb provocar-se un avortament. Diu que ella es va posar de genollons a terra, es va començar a "colpejar" la panxa i li va dir: "Aquest moro de merda que porto a dins no el veuràs mai, perquè me'l trauré". De fet, davant del tribunal de l'Audiència de Girona, el processat ha dit: "Va anar així, ho juro fins a tres vegades, perquè això em va quedar gravat".

Després, l'home ha explicat que ella s'havia tancat a l'habitació emportant-se un paquet de tabac i un encenedor i ell es va quedar al sofà mirant la televisió, on hi feien un documental d'animals. Segons la seva versió, al cap d'una estona va començar a sentir pudor de fum i, estranyat, va decidir veure d'on sortia.

Primer ha dit que va anar fins a la cuina, a comprovar que no vingués del forn elèctric. Després, va sortir del pis i va comprovar el quadre comptadors. Quan va tornar a entrar, va ser quan va adonar-se que sortia fum de sota la porta de l'habitació.

L'acusat ha explicat que va intentar obrir-la, però que estava tancada, i que va haver de trencar el pany. "A dins hi havia molt fum negre i una mica de foc, però no veia res més", ha explicat. Segons el processat, a les palpentes va aconseguir trobar la seva dona i, "arrossegant-la pel peu" la va treure fins al rebedor.

El processat ha dit que, després, va tornar cap a dins per obrir una finestra i que, quan va tornar a sortir, la seva dona no era al rebedor. Llavors van trucar a la porta del pis i, quan va obrir, es va trobar un veí, que el va ajudar a buscar-la amb l'ajuda d'una llanterna i que també li va donar cubells d'aigua per apagar les flames.

Va ser poc després quan va adonar-se, segons ha dit, que ella s'havia refugiat a la galeria de la cuina. El processat ha explicat que quan li va demanar per què havia provocat l'incendi, ella no li va respondre i que estava "sorruda".

Assegura, a més, que quan ja van ser fora, va estar-se una estona amb ella fora de l'ambulància perquè volia acompanyar-la a l'hospital, i que les últimes paraules que ella li va dir van ser una amenaça. De fet, el processat ha insistit en la seva versió dient que, a fora de l'edifici, hi havia fins a tres càmeres de videovigilància que ho havien gravat tot.

Quan ha acabat de declarar, el president del tribunal sí que li ha fet una pregunta. Li ha demanat per què va assegurar a un agent de la Policia Local que el foc hauria estat conseqüència d'un curtcircuit. "Ho vaig dir només una vegada; com que aleshores hi havia molts incendis per curtcircuits, doncs em va semblar que aquell també", ha explicat.

La versió de l'acusat, però, xoca frontalment amb la que ahir va explicar la víctima. Aquest dimarts, al judici també han declarat els Mossos d'Esquadra que van investigar les causes de l'incendi. Els policies han explicat que l'origen del foc va ser en un racó de l'habitació i que les flames van ser intenses (perquè van afectar l'estructura del pis, que es va haver d'apuntalar).

Els agents també han dit que, precisament, al punt d'inici de les flames, hi havia restes d'un armari, de roba i d'un matalàs. "Com si algú els hagués apilonat per provocar un incendi", han precisat.

Al final del judici, el fiscal ha mantingut la demanda de 34 anys i 11 mesos de presó per al processat. L'acusa d'intent d'assassinat i temptativa d'avortament amb una agreujant de parentiu, a més d'un delicte d'incendi, dos de maltractament i un altre de maltractament habitual.

A més de la pena de presó, també reclama que no es pugui apropar a menys de 500 metres de la dona durant 15 anys i que se li retiri la pàtria potestat del fill que van tenir en comú durant 5 anys. El cas, que s'ha jutjat a la Secció Quarta de l'Audiència de Girona, ha quedat vist per sentència.Llagostera RàdioLlagostera Ràdio 105.7 FM