23febrer2018

En directe: Selecció musical

Un acusat de maltractar la parella i agredir-la sexualment a Girona s'enfronta a 17 anys de presó D'esquenes, l'acusat de maltractar la parella i agredir-la sexualment, durant el judici a l'Audiència de Girona. / Foto: Marina López (ACN)
31 de gener de 2018 Escrit per 

Un acusat de maltractar la parella i agredir-la sexualment a Girona s'enfronta a 17 anys de presó

El cas, que ha arribat a judici aquest dimecres, es remunta a l'any 2015. L'acusat i la víctima van començar la relació el desembre del 2014 i un mes després van iniciar la convivència al pis d'ell, a Girona.

"Des del moment d'iniciar-se la relació i fins que va interposar la denúncia el 27 d'abril del 2015, el processat va començar a mantenir un control sobre el comportament, l'aparença i les relacions personals de la denunciant", exposa la fiscalia.

La dona ha explicat al judici que l'acusat no li va donar mai claus del pis on convivia per controlar quan entrava i sortia, que la va obligar a donar-li les contrasenyes de l'ordinador i les xarxes socials i revisava les seves converses telefòniques.

"Em va bloquejar contactes si eren homes i m'eliminava números", ha explicat. Segons ha relatat, tampoc la deixava sortir sense permís i la increpava constantment si "mirava a algun noi" pel carrer acusant-la de "calentapolles".

La denunciant ha detallat diversos episodis de violència. En un d'ells, ha relatat que li av clavar diverses bufetades perquè, mirant unes fotografies del seu nebot de 6 mesos, li va dir que l'estimava més que a ell. "Em va deixar marca a la cara i després em va ensenyar com m'havia de maquillar", ha declarat. En una altra ocasió, no la va deixar sortir de casa per anar a la feina perquè, diu, "s'havia planxat el cabell i estava guapa".

A principis de març, ha continuant explicant, estaven al pis havent dinat i ell li va dir que volia mantenir relacions sexuals. Ella s'hi va negar. Aleshores, el processat la va agafar pels braços, la va aixecar de terra i la portar a l'habitació, on la va tirar sobre el llit. "Em va abaixar els pantalons i em va ficar els dits a la vagina", ha descrit. Com que la dona es va posar a plorar, va acabar parant l'agressió.

El 27 d'abril del 2015 la dona va decidir posar punt final a la relació aprofitant que anava a classe. Va ficar les claus de casa els seus pares al calçat i va demanar a la professora que la deixés sortir abans, per evitar trobar-se'l a la sortida quan l'anés a buscar. Quan ja estava al pis, però, el processat s'hi va presentar. Després d'insistir, va accedir a obrir-li la porta.

Segons la denunciant, d'entrada l'acusat estava "tranquil" i només li deia que volia una abraçada i arreglar la relació. La seva actitud va canviar quan va veure un telèfon i una targeta SIM al pis, que va pensar que era d'ella. "Em va intentar agafar pel coll i el vaig mossegar", ha explicat. La disputa va continuar amb forcejaments. "Em va donar alguna bufetada i jo també a ell, però perquè tenia por que em matés", ha dit. De fet, ha exposat que durant la trifulga va sentir un "clac" al coll que li va fer molt mal i que va pensar que "s'havia trencat alguna cosa". Finalment, va trucar a la policia, que es va presentar al pis.

La versió de l'acusat és totalment oposada a la de la víctima. Segons ha explicat, tots dos eren molt gelosos i possessius i, per això, arribaven a "acords", com els de bloquejar contactes al telèfon. El processat assegura que van construir una relació "tòxica" amb forcejaments constants per part dels dos però ha afirmat que l'agressiva era la denunciant i ell es limitava a defensar-se.

L'acusat ha negat que l'agredís sexualment i ha atribuït la ruptura i el deteriorament de la relació durant el mes d'abril a que la denunciant va descobrir que li havia estat infidel amb la seva exparella. Segons el processat, el 27 d'abril del 2015 va anar a casa dels pares de la víctima per intentar arreglar la relació però ella s'anava posant "agressiva" cada vegada que recordava la infidelitat.

"M'anava dient que marxés però jo l'estimava i volia parlar", ha exposat. L'acusat ha reconegut que li va donar una "bufetada" i ha atribuït el fil de sang que la víctima tenia al llavi quan va arribar la policia a que ella mateixa es fes mal quan li a mossegar el braç. A més, ha relatat que quan intentava aplacar-la subjectant-la pels braços ella va dir que li feia molt mal el coll. "Vaig anar a buscar gel al congelador per ajudar-la i li vaig dir si volia que truquéssim una ambulància", ha exposat.

La fiscalia demana inicialment 17 anys de presó i la defensa l'absolució. La dona ha renunciat a rebre indemnització.Llagostera RàdioLlagostera Ràdio 105.7 FM