26maig2018

En directe: Selecció musical

L'Ajuntament comunica a la Fundació Princesa de Girona que no podrà entregar els premis anuals a l'Auditori Els reis espanyols i el president del Govern, Carles Puigdemont, arribant als Premis Princesa de Girona el 2017. / Foto: Marina López (arxiu ACN)
29 de gener de 2018 Escrit per 

L'Ajuntament comunica a la Fundació Princesa de Girona que no podrà entregar els premis anuals a l'Auditori

A mitjans gener, la FPdGi va anunciar que Girona tornaria a acollir l'acte de lliurament dels seus Premis en una cerimònia que tindria lloc a finals de juny i que tornaria a comptar amb la presència del monarca Felip VI.

No podrà ser, almenys a l'espai on ho havien fet fins ara: l'Auditori-Palau de Congressos de Girona. L'Ajuntament de Girona ha comunicat aquest dilluns a la Fundació que l'equipament no estarà disponible perquè estarà en obres.

La tinenta d'alcalde de Promoció Econòmica, Glòria Plana, ha anunciat que durant tot l'estiu tant l'Auditori com el recinte de Fira de Girona estaran tancats per "fer-hi unes obres de gran envergadura" i que això impedeix que es pugui acollir l'acte de lliurament dels Premis FPdGi. "Ara s'han desencallat els processos i comptem poder-les fer a partir d'aquest juny, els hi hem notificat formalment avui perquè tinguin prou temps per trobar alternatives si volen", ha explicat.

Plana ha assegurat que no hi ha opció d'endarrerir l'inici de les obres. "Sinó no tindrem temps, necessitem els mesos de juny, juliol i agost, que són els que menys activitat tenim, per arribar al setembre amb els treballs pràcticament acabats", ha detallat. L'Ajuntament de Girona no ofereix cap espai alternatiu a la FPdGi perquè pugui mantenir el lliurament dels premis a la ciutat.

"La situació política és la que és, i alguna cosa hi té a veure, però el motiu pel qual no poden fer l'entrega a l'Auditori és perquè hi ha aquestes obres i no es podrà utilitzar l'espai", ha afegit Plana que no amaga el malestar de l'equip de govern de l'Ajuntament de Girona amb la casa reial.

El consistori va aprovar a finals d'octubre una moció per declarar Felip VI persona 'non grata' a la ciutat. En paral·lel, l'equip de govern també va decidir vetar la presència de l'Estat i la Casa Reial als actes municipals i va resoldre no assistir als que organitzin ells o als que hi siguin presents (com és el cas dels Premis FPdGi).

La tinenta d'alcalde ha recordat que el ple municipal, amb majoria independentista, ja va mostrar el "rebuig" a l'actuació del rei després del referèndum de l'1-O. "Les declaracions que va fer són totalment anti-neutrals i repressives contra un poble que vol és portar a terme un dret fonamental", ha subratllat. Per això, creu que a la majoria de la ciutadania "no li sabrà greu" que, finalment, la FPdGi no trobi un espai alternatiu per a la cerimònia a Girona i hagin de fer-ho en alguna altra població.

La FPdGi concreta que ha rebut la comunicació aquest dilluns i que estan treballant per buscar un espai alternatiu, tot i que de moment no concreten si podrà ser a la ciutat de Girona.

Segons van anunciar a finals del 2016, Fira de Girona invertirà 1,5 milions d'euros per posar al dia l'equipament i obrir una nova entrada que doni al parc de la Devesa, que es convertirà en la principal. La inversió permetrà, entre d'altres, rehabilitar els interiors (redistribuint espais que ara es troben en desús), instal·lar sistemes de telecomunicacions, adaptar-se a les normatives actuals en matèria de seguretat o remodelar la zona que acull la llotja de contractació.

La directora de Fira de Girona, Coralí Cunyat, ha afirmat que les obres permetran ampliar la llicència per acollir més activitats de les que s'hi fan actualment.



Llagostera RàdioLlagostera Ràdio 105.7 FM