24maig2018

En directe: Selecció musical

L’Ajuntament de Llagostera es veu obligat a talar els arbres de la piscina municipal pel mal estat en que es troben Imatge d'un dels desmais de la piscina municipal de Llagostera. / Foto: Departament de Jardineria Grup Fundació Ramon Noguera
5 de febrer de 2018 Escrit per 

L’Ajuntament de Llagostera es veu obligat a talar els arbres de la piscina municipal pel mal estat en que es troben

Es tracta de cinc arbres de l'espècie Salix Babylonica, coneguts popularment com a desmai o salze ploraner i des de fa molts d'anys es troben a les instal·lacions de la piscina.

Els arbres presenten diversos factors de risc que poden suposar un perill per les persones usuàries de la piscina en cas de despreniment de les branques.

Davant d'aquesta situació, l'Ajuntament va encarregar un informe que conclou amb la recomanació de la tala d'aquests arbres.

En concret, i segons detalla l'informe, presenten diversos factors de risc com: dessecació total o parcial, fractures del tronc central, fractures a diverses branques, podridures, fongs, puntes mortes, entre d'altres aspectes.

El Salix Babylonica és una espècie que es caracteritza per ser poc longeva i de fusta fràgil, i l'estat actual d'aquets arbres constata que al ser plantats en el mateix període han iniciat una fase no recuperable de decrepitud constant i progressiva, que es fa visible per la presència d'un gran nombre de branques seques i que poden caure per efectes del vent o la pluja forta, així com per les podridures i esquerdes de grans dimensions a diferents parts dels arbres.

D'aquesta manera, l'Ajuntament iniciarà en els propers dies la tala d'aquets arbres i segons han informat seran substituïts per para-sols de bruc.Llagostera RàdioLlagostera Ràdio 105.7 FM