26abril2018

En directe: Selecció musical

Andrea Motis serà l’encarregada d’obrir el Girona Jazz Festival 2017 Imatge d'Andrea Motis amb la seva trompeta. / Foto d'arxiu
25 de juliol de 2017 Escrit per 

Andrea Motis serà l’encarregada d’obrir el Girona Jazz Festival 2017

El Girona Jazz Festival tindrà lloc entre el 17 i 30 de setembre en diferents espais de la ciutat i les entrades es posen a la venda aquest dijous 26 de juliol a través del web www.gironajazzfestival.cat.

Amb la música d'ídols de la talla de Louis Armstrong i Chet Baker, la jove trompetista i cantant Andrea Motis, porta, juntament amb Joan Chamorro, sorprenent el públic des de 2012, any en què Quincy Jones es va fixar en ella i la va convidar a compartir escenari al Festival de Peralada.

El disc es titula Emotional Dance i està editat pel llegendari segell Impulse!. L'àlbum es va gravar a Nova York amb una banda formada per músics catalans i nord americans i està produït per Jay Newland i Brian Bacchus (conegut pel seu treball amb Norah Jones i Gregory Porter).

Impulse! és un dels segells més emblemàtics de la història del jazz, garantia de qualitat i plataforma per a alguns dels artistes i registres més notables del gènere des de 1960. El catàleg d'Impulse inclou artistes de la talla de John Coltrane, Charles Mingus, Duke Ellington, Archie Shepp, Freddie Hubbard, McCoy Tyner i Carla Bley, entre molts altres. Amb el disc Emotional Dance, Andrea Motis i Joan Chamorro se sumen a aquesta interminable llista. Una prova més que a força de talent, solidesa, carisma i treball s'han convertit en un dels fenòmens més sorprenents que ha donat el jazz europeu en molt de temps. Motis actuarà a l'Auditori de Girona el 17 de setembre i obrirà el festival.

Un altre concert confirmat és Juan Gómez, "Chicuelo", i Marco Mezquida. Conexión és el títol del seu nou àlbum. La declaració d'intencions és clara: "simplement, difondre alegria oferint el que sabem fer millor." Bulerías, rumbes, seguiriyas o balades són només alguns dels estils que es poden trobar entre els set temes de Conexión, definit com "una constant conversa entre guitarra i piano. Gravat a finals de 2016 a Barcelona, la producció musical ha estat a càrrec seu, mentre que la producció executiva s'ha dut a terme pel Taller de Músics, qui va suggerir que s'embarquessin en aquest projecte. El concert serà el 21 de setembre a la plaça dels Jurats de Girona.

Patáx torna al Girona Jazz Festival en un nova gira estatal després de recórrer mig món. Patáx és un projecte de jazz flamenc fusió liderat per Jorge Pérez González i que acumula milers de seguidors a facebook i milions de reproduccions a Youtube gràcies als seus espectaculars covers i tributs. Patáx actuarà a La Mirona el 23 de setembre.Llagostera RàdioLlagostera Ràdio 105.7 FM