22febrer2018

En directe: Selecció musical

Prop de 1.000 persones grans són ateses per la Creu Roja a Girona anualment La Creu Roja Girona durant la Passejada envelliment actiu. / Foto: Creu Roja
28 de setembre de 2017 Escrit per 

Prop de 1.000 persones grans són ateses per la Creu Roja a Girona anualment

Les persones grans constitueixen un dels sectors de la població prioritaris per la Creu Roja, que cada any atén prop de 1.000 persones grans.

Ho fa a través de diferents projectes encaminats a pal·liar la solitud, fomentar un envelliment saludable o afavorir l'autonomia de les persones per romandre en el seu entorn habitual, entre d'altres.

La Creu Roja aposta per una atenció integral i molt personalitzada a les persones majors de 65 anys. Per això organitza diferents activitats tant grupals com individuals (sigui a la seva seu o en els domicilis de les persones grans que tenen problemes de mobilitat).

Des de principi d'any a Girona, s'han atès més de 690 persones en diverses activitats com les 101 persones dins del Projecte Enredate, que té per objectiu pal·liar la soledat de les persones grans a través de sortides d'oci i acompanyaments al domicili per part de voluntaris/àries.

Per a les persones amb dificultats per dur a terme les activitats bàsiques de la vida diària, com és menjar o la higiene personal, s'ha fet entrega d'un total de 266 productes de suport per al bany, el descans, el posicionament, la vida diària i la mobilitat. També s'ha atès un total de 200 persones dins del projecte d'Ajuda a Domicili Complementaria.

Incidint en la capacitació a través de xerrades de salut i el foment de l'activitat física mitjançant l'activitat setmanal de passejades saludables als Jardins de La Devesa, les activitats de salut han comptat amb un total de 108 persones, així com les activitats encarades a estimular la memòria, l'atenció o el càlcul, on hi han participat 35 persones.

Creu Roja també treballa en la prevenció d'estafes en la gent gran i la prevenció de possibles situacions de fragilitat en què es poden trobar, mantenint oberta una campanya telefònica per informar de possibles estafes.

A banda de donar suport a les persones grans, la Creu Roja duu a terme el projecte d'Atenció a cuidadors no professionals de persones grans a càrrec seu, en què es realitzen xerrades de com dur a terme una bona atenció a la persona dependent i com tenir cura de la seva salut i benestar emocional, en la que han participat des de principi d'any un total de 32 cuidadors.Llagostera RàdioLlagostera Ràdio 105.7 FM