25maig2018

En directe: Selecció musical

L'activitat als CAP de les comarques gironines durant l'epidèmia de grip augmenta un 36% en una setmana Un metge atenent un pacient en un box d'urgències a l'hospital d'Olot. / Foto: Lourdes Casademont (ACN)
12 de gener de 2018 Escrit per 

L'activitat als CAP de les comarques gironines durant l'epidèmia de grip augmenta un 36% en una setmana

L'activitat als CAP de la regió sanitària de Girona durant l'epidèmia de grip ha incrementat un 36% en relació a la setmana anterior i un 92% si es compara amb les xifres de fa dues setmanes.

En total, els equips d'atenció primària de la demarcació han fet 45.656 visites entre el 4 i el 10 de gener, un 20% més que durant el mateix període de l'any passat.

Tot i que no es pot atribuir tot l'increment a la grip, el director del sector Girona Sud del CatSalut, Salvador Campasol, ha detallat que bona part de les visites són per afeccions respiratòries.

Durant aquesta setmana, també hi ha hagut un augment en el nombres de visites domiciliàries i han arribat fins a les 1.405, un 26% més que la setmana anterior. Representen, a més, un increment del 36% en relació al mateix període del 2017.

Per contra, han baixat les visites a les urgències dels hospitals, que s'han reduït un 12% i també el nombre d'ingressos derivats d'urgències, que han baixat un 1% en una setmana. Segons Campasol, aquesta setmana l'activitat relacionada amb la grip s'ha estabilitzat tot i que l'alerta per l'epidèmia encara no ha passat.

Per evitar saturacions i donar resposta a l'increment d'activitat, Campasol ha explicat que hi ha reforços (tot i que a vegades menys dels que voldrien contractar per la manca de metges i d'infermeres) i que els CAP redueixen el nombre de visites programades. Per la seva banda, als hospitals obren més llits per atendre possibles ingressos. A Figueres en van obrir 15 més, a Blanes 6 dels anomenats de curta estada i a Calella han reforçat les hospitalitzacions domiciliàries. Al Trueta comptaran amb 22 llits més a partir de dilluns i, el mateix dia, n'obriran 12 a Palamós.

Segons ha detallat Campasol, el 80% de les persones que acaben ingressades com a conseqüència de la grip no estaven vacunades i són persones grans amb factors de risc. "La vacuna de la grip és la millor eina que tenim per combatre-la", ha explicat.Llagostera RàdioLlagostera Ràdio 105.7 FM