26maig2018

En directe: Selecció musical

El Black Music Festival reforça les activitats paral·leles als grans concerts i amplia els espais fora de la demarcació El director del BMF, Pau Marquès, el regidor de cultura, Carles Ribas, el vecepresident de la diputació, Albert Piñeira, l'alcalde de Salt, Jordi Viñas i l'artista Gaspar. / Foto: Gerard Vilà (ACN)
25 de gener de 2018 Escrit per 

El Black Music Festival reforça les activitats paral·leles als grans concerts i amplia els espais fora de la demarcació

El festival de música negra més popular de Girona, el Black Music Festival, ha confirmat el cartell d'aquesta 17ena edició.

A banda de les estrelles ja anunciades, Martha Reeves, Eric Gales i els valencians La Raíz, el BMF ha fet una aposta clara pels músics locals i les activitats paral·leles per tal d'acostar el soul, el blues o el jazz als espectadors.

Una de les principals novetats en aquest sentit és una jornada dedicada a la cultura urbana que se celebrarà al barri de Santa Eugenia. "Volem potenciar la presència del festival en els barris i la participació ciutadana", destaca el codirector del Black Music Festival, Pau Marquès.

També s'ha proposat un concert al Centre Cívic Sant Narcís per part de la Gramophone Allstars el 16 de març, una actuació del saltenc Gaspar, a Platea, on presentarà el seu nou treball 'If you feel something', o una presentació a la Sala Apolo de Barcelona de la Black Music Big Band que dona el tret de sortida del festival. La banda està formada per joves menors de 25 anys i es va impulsar arrel de l'inici del festival.

A més aquest any s'han ampliat els espais a la demarcació respecte el 2017. A Girona, Salt, Bescanó i Fornells de la Selva cal afegir l'Espai Ter de Torroella de Montgrí aquest 2018. "És una zona ideal i creiem que podrem continuar comptant amb ella en properes edicions", ha concretat Marquès.

Fora de les comarques de Girona la novetat és Mataró on el BMF ha aterrat per primera vegada. La capital del Maresme s'afegeix a Barcelona, Reus i Perpinyà com a ciutats on el Black Music és present.

Una obertura del festival que no ha passat per alt l'alcalde de Salt, Jordi Vinyas, qui s'ha mostrat "molt orgullós" de veure com ha crescut el BMF. " És un segell de qualitat innegable perquè porta 17 anys, i el fet que s'estengui a ciutats com Mataró és evident que té un primeríssim nivell", ha destacat.

Marquès ha explicat que el pressupost per aquest any és aproximadament uns 200.000 euros, una xifra semblant a la de l'any anterior i que es reparteixen entre les aportacions que fan l'Ajuntament de Girona, el de Salt i la Diputació.

En aquest sentit, el regidor de cultura de l'ajuntament gironí, Carles Ribas ha destacat que "cada cop està més equilibrada" l'aportació de les administracions i el què genera el festival a través de les entrades.

Ribas també ha anunciat un acord amb el festival per garantir-ne la celebració durant els propers 3 anys. "El Black Music passa a ser un festival estratègic i això permet que puguin treballar amb tranquil·litat".

Amb tot, el regidor ha condicionat la viabilitat d'aquestes ajudes a les possibilitats que permeti l'article 155. "Si podem, farem un pas endavant l'any vinent en aquest festival, si el 155 ens deixa, és clar", ha reblat.

Una altra novetat destacada és un BMF pels més menuts. El dissabte 3 de març a les 12 i a les 17 s'oferiran un repertori de peces de música negra per als més petits. "Volem que també sigui un espai inclusiu per a tots els públics", reblat Marquès.

Com sempre una de les activitats més esperades serà el Black Music Picnic on tocarà la Big Band del festival al Parc del Migdia de Girona.Llagostera RàdioLlagostera Ràdio 105.7 FM