22febrer2018

En directe: Selecció musical

Optimisme entre la hostaleria gironina després d'un pont on s'ha arribat al 80% d'ocupació Un grup de turistes caminant pel carrer de la Força de Girona. / Foto: Xavier Pi (ACN)
16 d'octubre de 2017 Escrit per 

Optimisme entre la hostaleria gironina després d'un pont on s'ha arribat al 80% d'ocupació

Continua la recuperació del sector hostaler gironí. El pont del Pilar ha servit per consolidar les bones xifres que s'estan registrant aquest 2017.

Malgrat que no es pot comparar amb el 2016 – l'any passat no va haver-hi pont-, la sensació dels hostalers és bona. La cap de comunicació de la Federació d'Hostaleria de les Comarques Gironines, Marina Figueres, considera "molt positiu" arribar al 80% d'ocupació tant a la costa com a l'interior. "Estem satisfets perquè en zones com la Garrotxa o el Ripollès, no pensàvem que aniria tan bé", ha destacat.

En relació al tipus de turista, Figueres reconeix que ha vingut poca gent de fora de Catalunya i que, per tant, ha estat un bon pont gràcies al turisme de proximitat. La majoria de visitants han vingut especialment de la demarcació de Barcelona, però també ha crescut la mobilitat dels ciutadans gironins que s'han desplaçat a llocs de costa o muntanya. A més, les grans ciutats com Figueres o Girona també han rebut una alta ocupació, si bé és cert que els turistes s'hi estan menys dies.

Una de les claus que explica aquestes dades és el bon temps que ha fet arreu. "La gent ha apostat per anar a la muntanya i en cases rurals, però també han volgut aprofitar per acostar-se i passar els últims dies de platja", ha destacat Figueres.

La cap de comunicació de la FHCG ha deixat clar que el context polític "no ha afectat" l'ocupació ni han notat cancel·lacions de reserves. "Ja han passat uns dies i la gent està més tranquil·la, en aquest aspecte", ha reblat.

On també s'ha tornat a la normalitat ha estat a la zona de Ripoll, arran dels atemptats del passat agost. Figueres explica que "per sort" s'ha recuperat el clima anterior a aquests fets, tot i que reconeix que a l'inici "es va notar una aturada".Llagostera RàdioLlagostera Ràdio 105.7 FM