22febrer2018

En directe: Selecció musical

Camallera proclamarà la República de les Paraules Crítiques en la 9a edició del Cançó d'Autor Presentació del Camallera Cançó d'Autor. / Foto: Camallera Cançó d'Autor
20 de juliol de 2017 Escrit per 

Camallera proclamarà la República de les Paraules Crítiques en la 9a edició del Cançó d'Autor

Al voltant de grans festivals, a l'Empordà també hi ha lloc per a propostes culturals de petit format. És el cas del Camallera Cançó d'Autor, que es farà a aquest municipi del 28 de juliol al 6 d'agost.

L'objectiu és fer un projecte cultural de Km 0 i "evitant massificacions", asseguren. Tot i això, la idea és tenir un ADN marcat amb les propostes culturals que es vehiculen a través de les paraules.

El mateix divendres 28 de juliol, es farà el primer concert amb Les Kol·lontai. Coincidint amb el centenari de la Revolució bolxevic, s'interpretarà un repertori de cançons feministes en reconeixement a Alexandra Kol·lontai, primera dona ministra de la URSS. 'Cançons feministes per a la llibertat i la igualtat. Cançons violetes' és l'espectacle inaugural que repassa aspectes com el de la dona treballadora, la maternitat o el sexe.

A banda d'aquesta posada en escena reivindicativa, pel Camallera Cançó d'Autor també hi haurà els concerts de Cesk Freixas, Dani Flaco i Gemma Humet. Precisament, Humet és qui ha optat per un treball més proper a la cançó protesta amb 'Encara'. Flaco presentarà el seu setè disc, 'Verbenas y Fiestas Menores' i Cesk Freixas repassa els tretze anys que porta sobre els escenaris.

El figuerenc Joanjo Bosk i Landry el Rumbero també actuaran en els deu dies del festival. La cloenda serà l'espectacle 'Roig' de Mònica Lucchetti i Carles Beltran dedicat a l'escriptora catalana Montserrat Roig.

Ja es poden comprar abonaments per a tots els concerts que tenen un cost de 50€.

Els temes mediambientals seran els protagonistes de la part de debat i conversa del festival de Camallera. 'La República de les Paraules Crítiques' començarà, precisament, amb un debat sobre la contaminació de les aigües subterrànies per nitrats a l'Empordà.

A banda, un debat sobre Europa amb Enric Juliana i Rafael Poch o una taula rodona sobre el paper de l'esquerra catalana en la crisi dels refugiats amb Joan Manuel Tressserras, Gerardo Pisarello i Eulàlia Reguant seran alguns dels temes protagonistes en aquesta altra vessant de les propostes culturals d'aquest municipi empordanès.Llagostera RàdioLlagostera Ràdio 105.7 FM