26maig2018

En directe: Selecció musical

El Cirque du Soleil escull Girona per fer-hi els càstings a Europa de recerca de nous talents El director principal de Càsting del Cirque du Soleil, Philippe Agogué; l'alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, i el director del Festival de Circ Elefant d'Or, Genís Matabosch. / Foto: Xavier Pi (ACN)
1 de desembre de 2017 Escrit per 

El Cirque du Soleil escull Girona per fer-hi els càstings a Europa de recerca de nous talents

El Cirque du Soleil ha escollit el Festival Internacional Elefant d'Or per fer-hi les audicions d'acròbates.

De moment, aquest és l'únic càsting d'aquesta especialitat que la companyia ha programat a Europa per al 2018 (pot ser que en faci un altre, però seria a Escandinàvia). La resta dels que apareixen al seu web per a l'any vinent són a Austràlia.

El conseller principal de càsting del Cirque du Soleil, Philippe Agogué, ha fet un símil amb el nom de la companyia dient que estan "contents de poder aportar llum" al festival gironí. Agogué també ha explicat que "no els fa por" fer l'audició a Girona –fins ara, els càstings es feien a grans ciutats com París o Berlín- perquè estan "persuadits" que rebran "moltes candidatures".

De fet, una setmana després d'haver-se publicat l'anunci, la companyia canadenca ja ha preseleccionat 250 candidatures. I espera que, des d'ara i fins que acabi el termini per presentar-ne (el 10 de febrer) aquesta xifra arribi a les 500. Per intentar accedir al càsting, és imprescindible enviar un vídeo on els aspirants apareguin entrenant-se o durant un espectacle.

A partir d'aquí, Cirque du Soleil farà una selecció d'entre 25 i 30 números (que poden ser tant individuals com en grup). I el dia 26 de febrer al matí, sota la carpa instal·lada al Camp de Mart, es faran les audicions en viu.

Agogué subratlla que el principal objectiu del càsting és "trobar i confirmar nous talents", que passin a formar part de la "borsa" per als nous espectacles del Cirque du Soleil. A més, també hi ha la possibilitat que alguns dels qui s'hi presentin ja en surtin amb un contracte sota el braç. "També és veritat que, a vegades, els nostres artistes es fan mal i necessitem substituir-los ràpidament", concreta el conseller principal.

El director del Festival de Circ Elefant d'Or, Genís Matabosch, ha explicat que per a ells el càsting és "un somni" que no esperaven. I més, ha precisat, "essent tan joves", perquè el certamen arribarà el 2018 a la setena edició, però arreu del món hi ha quinze festivals internacionals de circ que se celebren des de fa més anys.

"Que el Cirque du Soleil ens hagi escollit a nosaltres ens esperona a seguir la línia que ambicionem, que és convertir Girona en la capital mundial del circ", ha subratllat. Per la seva banda, l'alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, ha dit que és "una fita immensa" i un "honor" poder lligar el nom de la ciutat amb el del Cirque du Soleil.

La relació entre el Cirque du Soleil i el Festival de Circ Elefant d'Or ara s'intensificarà, però no és nova. De fet, a la primera edició, la del 2012, quan encara se celebrava a Figueres, l'aleshores cap de càsting va ser membre del jurat del certamen. I l'any passat ho va ser Pavel Kotov (company d'Agogué en la recerca de talents, i que també prendrà part al càsting de Girona).Llagostera RàdioLlagostera Ràdio 105.7 FM