26abril2018

En directe: Selecció musical

La comunitat educativa fa una crida a la ciutadania per garantir l'obertura dels col·legis electorals l'1-O Foto: www.escolesobertes.eu
27 de setembre de 2017 Escrit per 

La comunitat educativa fa una crida a la ciutadania per garantir l'obertura dels col·legis electorals l'1-O

El portaveu del projecte Escoles Obertes, Josep Maria Cervelló, ha assegurat que en cap cas es busca la ''col·lisió'' amb la policia, sinó que es treballa per a que aquest diumenge, les escoles i instituts puguin ser espais de votació.

En aquest sentit, Cervelló ha recordat que la mateixa policia veu un problema ''d'ordre públic'' el possible desallotjament i precinte d'escoles i per això, confia en ''el bon criteri''. Per Cervelló, la imatge d'un centre precintant és terrible, i forma part d'un ''espectacle ignominiós'' i per això, la crida és a omplir els centres de ciutadans.

Des d'Escoles Obertes, doncs, es pretén mobilitzar la comunitat educativa de les escoles que suposadament seran precintades per la policia segons l'ordre de la Fiscalia, per a què es personin davant de l'escola i facin cua.

La crida és per al mateix dia 1-O però Cervelló ha reconegut que s'organitzaran les mobilitzacions ''quan sigui necessari''. Per a fer-ho possible, Escoles Obertes ha habilitat un espai web, www.escolesobertes.eu, per a què els ciutadans, ja siguin mestres, famílies o veïns, més compromesos es puguin inscriure i començar a organitzar-se de cara al cap de setmana.

Segons ha explicat Cervelló, cada comunitat educativa serà la qui valorarà l'organització de concerts, tancades o altres activitats per garantir que l'1-O el centre sigui obert.

En aquest sentit, Cervelló ha recalcat que la crida és per a una mobilització ''massiva i pacífica'', contra la voluntat d'impedir l'obertura dels col·legis per part de la Fiscalia. Pel portaveu del projecte, Escoles Obertes ha nascut de la mateixa comunitat educativa, de manera anònima, que considera que no pot restar ''impassible'' davant la vulneració de drets fonamentals que s'ha donat els darrers dies.

En el manifest que han elaborat els impulsors del projecte, es recorda que l'educació és un dels ''pilars bàsics'' de la democràcia i que les escoles són ''el punt de trobada d'aquets valors'' Per això, la mateixa comunitat educativa s'ha mobilitzat per fer ''un pas endavant'' en la defensa del referèndum del dia 1 d'octubre fent ''allò que cada dia fem: obrir els nostres centres''.

El compromís de la comunitat educativa doncs, és fer possible que diumenge vinent la jornada es pugui desenvolupar amb total normalitat i tots els catalans puguin anar al seu col·legi electoral a expressar lliurement la seva opinió en una urna. Per Escoles Obertes, cal que la ciutadania ajudi a garantir la llibertat d'expressió ''incomprensiblement amenaçada''.

Escoles Obertes neix amb més d'una desena d'entitats adherides, entre les quals sindicats com USTEC-STEs i diverses Ampes i també Som Escola, entitat vinculada a Òmnium que ja engloba 43 entitats cíviques, i té la voluntat de fer créixer les adhesions els propers dies. A la presentació del projecte hi ha acudit també, la directora general de Secundària i Batxillerat del Departament d'Ensenyament, Rosa Artigal.Llagostera RàdioLlagostera Ràdio 105.7 FM