22febrer2018

En directe: Selecció musical

Més de 4.000 gironins aclamen els Bombers i criden contra la repressió policial del referèndum Concentració de gironins davant la Plaça del Vi de Girona. / Foto: Jordi Altesa (ACN)
2 d'octubre de 2017 Escrit per 

Més de 4.000 gironins aclamen els Bombers i criden contra la repressió policial del referèndum

Més de 4.000 persones han acudit aquest dilluns a les dotze del migdia a protestar contra la repressió policial a la Plaça del Vi de Girona, segons dades de la Policia Municipal.

La gent que s'hi anava aplegant abans de l'hora prevista comentava com van viure la jornada de votació del diumenge. En petits grups, les persones parlaven també dels passos a seguir en el procés d'independència i celebraven, entre d'altres, com havia reaccionat el president Puigdemont.

El gruix de la gent ha vingut en riuada des del Pont de Pedra fins a deixar petita la Plaça del Vi de Girona. La concentració de rebuig a la repressió policial del referèndum ha desbordat les previsions dels organitzadors.

Els moments més emotius els han protagonitzat un grup de Bombers de la Generalitat. Envoltats de crits com "Els bombers seran sempre nostres", una desena d'efectius han creuat enmig d'un passadís humà fins al davant de l'Ajuntament. Allà els esperava un company que "havia anat avançant" i que, quan se n'ha adonat, "estava sol" i envoltat d'aplaudiments.

L'aclamació popular ha fet que algun bomber no pogués reprimir les llàgrimes. Una dona els ha obsequiat amb clavells que algun d'ells s'han posat entre el casc. L'alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, els ha abraçat a tots un per un. Els mateixos bombers han aconseguit que tota la plaça cridés que "els Mossos són la meva policia". A la Plaça del Vi també hi havia membres dels Agents Rurals. Un d'ells duia escrit, a mà, un paper on deia "Espanya ha perdut els papers".

La reacció popular ha valorat, en forma de càntics, la jornada viscuda aquest diumenge. Un dels més criticats ha estat el delegat del govern espanyol a Catalunya, Enric Millo, de qui un cartell en demanava la declaració com a persona non grata. Les més de 4.000 persones han demanat la seva dimissió.

La Plaça del Vi també s'ha preparat pels fets que vindran properament amb crits com el de "vaga general". "Ja hem votat", "els carrers seran sempre nostres" o "independència" han estat alguna de les proclames més repetides. L'acte ha començat i acabat amb tota la plaça cantant "Els Segadors".

La part principal de la concentració ha estat la lectura del manifest de l'Associació Catalana de Municipis i de l'Associació de Municipis per la Independència. El manifest demana, entre d'altres, el suport de les institucions europees i fa un agraïment a les persones que van anar a votar el passat 1 d'octubre.Llagostera RàdioLlagostera Ràdio 105.7 FM