23febrer2018

En directe: Selecció musical

Es congelen per quart any consecutiu les tarifes del transport públic de Girona i rodalies Un autobús passant per una parada situada a la Plaça Catalunya de Girona. / Foto d'arxiu (ACN)
29 de desembre de 2017 Escrit per 

Es congelen per quart any consecutiu les tarifes del transport públic de Girona i rodalies

La congelació tarifària es pot fer, segons explica l'Autoritat Territorial de Mobilitat de l'àrea de Girona, perquè les administracions mantenen les seves aportacions a l'operativa del servei.

Això es tradueix en que es poden mantenir preus pels diferents bitllets i les bonificacions. Els nens i nenes d'entre 4 i 12 anys tindran el títol gratuït amb la T-12 i, a més, hi seguirà havent títols bonificats per a famílies monoparentals o nombroses i persones en situació d'atur.

Quatre de cada deu desplaçaments amb transport públic a Girona i rodalies es fan amb la T-10 o T-10/30 (que permet fer deu desplaçaments però limitats a 30 dies des de la primera validació). El preu d'aquests abonaments es quedarà, respectivament, en 10,70 euros i 9,50 per als bitllets d'una zona i els 29,50 i 23,50 per als de tres zones.

La demanda de transport públic a Girona i rodalies marca un creixement sostingut des del 2013. L'ús dels títols creix en tots els tipus de viatges, ja siguin urbans o interurbans. En aquests últims, més de la meitat dels usuaris fan servir els bitllets integrats, suposant un 55,35% del total.

La previsió de l'ATMG passa per tancar el 2017 amb creixement. En els deu primers mesos la tendència és d'un 4% més que en el mateix període de l'any passat. De moment, ja són més de sis milions els usuaris del transport públic.

Les tarifes es congelen en els bitllets integrats però també en els trens de Regionals i les línies interurbanes d'autobús que no formen part del sistema tarifari integrat.Llagostera RàdioLlagostera Ràdio 105.7 FM