25maig2018

En directe: Selecció musical

Creu Roja comença la campanya de recollida de joguines a Girona per arribar a més de 3.600 infants aquest Nadal El cartell de la campanya de Creu Roja Joventut per recollir joguines per a infants en situació de vulnerabilitat aquest Nadal. / Foto: Creu Roja Joventut
21 de novembre de 2017 Escrit per 

Creu Roja comença la campanya de recollida de joguines a Girona per arribar a més de 3.600 infants aquest Nadal

La 25a campanya de joguines porta el lema 'Els seus drets en joc' amb l'objectiu de garantir un any més el dret dels infants al joc i recollir joguines per nens en situació de vulnerabilitat.

També es pretén sensibilitzar la població sobre el valor educatiu del joc i la seva importància en el seu desenvolupament.

Per això, Creu Roja Joventut sol·licita que les joguines siguin noves, ja que defensen que tots els infants tenen dret a estrenar una joguina independentment de la situació econòmica de les seves famílies. També demanen que no siguin bèl·liques ni sexistes, que siguin sostenibles i que, preferentment, fomentin el joc cooperatiu.

També fan una crida al suport d'empreses, comerços i entitats en aquesta campanya. Es pot fer de diferents maneres. Des de la donació de joguines en espècie, en forma d'aportacions econòmiques o fins a cessió d'espais per a la recollida de joguines, entre d'altres.

A les comarques gironines, l'edició d'enguany preveu arribar a més de 3.600 infants en situació de vulnerabilitat, una xifra lleugerament inferior als 4.189 de l'any passat a causa de la "lleugera" recuperació econòmica. Aquesta previsió s'ha fet tenint en compte la demanda de les assemblees locals i comarcals de Creu Roja que participen en la campanya per donar resposta als casos de famílies derivades pels serveis socials de cada localitat.

Calculen que han de recollir prop de 7.200 joguines en una campanya que durarà fins al 3 de gener.

S'habilitaran diferents punts arreu de les comarques de Girona per a la recollida de joguines, que es poden consultar al web www.lajoguinaeducativa.com. També es pot col·laborar amb la campanya fent una donació econòmica a través del número de compte ES03 – 2100 – 0002 – 5802 – 0170 – 8014.Llagostera RàdioLlagostera Ràdio 105.7 FM