24maig2018

En directe: Selecció musical

La Creu Roja atén a la demarcació de Girona 1.381 persones immigrants al llarg del 2017 Una voluntària de la Creu Roja.
14 de desembre de 2017 Escrit per 

La Creu Roja atén a la demarcació de Girona 1.381 persones immigrants al llarg del 2017

La Creu Roja a Girona ha atès a 1.381 persones immigrades durant aquest 2017 a través de diferents programes que tenen per objectiu l'acollida integral i la integració.

Destaca l'augment significatiu de persones immigrants arribades en pastera a les nostres costes que es desplacen fins a la demarcació gironina per passar la frontera.

Entre les persones migrants, un dels grups més vulnerables són aquelles persones que fugen de conflictes armats o de situacions de violència, persones refugiades o sol·licitants d'asil.

A Girona, la Creu Roja compta amb 27 places d'acollida per a aquestes persones sol·licitants d'asil. No obstant això, des de la Creu Roja treballen per ampliar la seva xarxa fins a les 40 places. S'han atès a 196 persones sol·licitants d'asil i refugi aquest any des dels diferents programes d'immigració i asil.

Tant la intervenció amb persones arribades en pasteres com els serveis que es brinden a les persones sol·licitants d'asil compten amb el finançament del Ministeri d'Ocupació i Seguretat Social.

Durant l'operació a Grècia, l'equip de suport psicosocial de la Creu Roja va establir els anomenats "espais amigables" per a nens i nenes, en tots els punts d'atenció de salut. En ells, els menors dibuixaven i recuperaven per un temps un espai d'infància.

Els seus dibuixos van reflectir moltes de les vivències que els envoltaven i els marcaven les seves vides en aquells moments, que es van voler conservar per mostrar aquestes vivències al món.

Aquesta exposició "Camins migrants", que estarà a Girona durant els dies 22 de desembre 2017 al 5 de gener 2018 a la Sala infantil de la Biblioteca Carles Rahola, mostra el que els infants van explicar amb els seus dibuixos.

Durant els mesos de gener-març de 2018 l'exposició i el conte contes, recorrerà 3 escoles de primària de la ciutat de Girona.Llagostera RàdioLlagostera Ràdio 105.7 FM