26abril2018

En directe: Selecció musical

El criador de gossos ratifica les amenaces al jutjat i els Agents Rurals estudien denunciar-lo també per calúmnies Jordi Manuel Bonet, investigat per amenaces de mort als Agents Rurals. / Foto: Jordi Altesa (ACN)
28 de juliol de 2017 Escrit per 

El criador de gossos ratifica les amenaces al jutjat i els Agents Rurals estudien denunciar-lo també per calúmnies

Després de dos intents, la tercera citació ha estat la bona i, el criador de gossos de Sils, Jordi Manuel Bonet ha donat explicacions davant el jutge.

Ho ha fet en relació a les amenaces que va escriure al mur de Facebook de l'Associació Professional d'Agents Rurals de Catalunya en una nota de condol pel doble crim d'Aspa.

Lluny de disculpar-se o retirar-les, Bonet s'ha ratificat davant el titular del Jutjat d'instrucció número 2 de Girona, i, a més, hauria afegit insults a la seva declaració. En concret, segons ha explicat l'advocat del cos, Albert Requena, Bonet ha titllat els Agents Rurals de "lladres, rates i porcs".

Unes declaracions que el lletrat considera "inadmissibles" i que fa que el cos estudiï la possibilitat d'ampliar la denúncia contra Bonet amb un delicte de calúmnies. "Hem de tenir en compte que està desqualificant a tot un col·lectiu", ha explicat Requena.

Bonet, que ha titllat els Agents Rurals "d'ignorants", assegura que qui està amenaçat és ell. De fet, el criador diu que "no hi ha cap col·lectiu que no tingui queixes del cos. Tothom s'hi emprenya", ressalta.

La polèmica va saltar quan Bonet va fer un escrit al Facebook titllant els Agents Rurals de "fills de puta" i afirmant que no descartava "carregar-se'n uns quants".

Bonet ha explicat que la declaració amb el jutge "ha anat bé" i que s'ha centrat en la qüestió de les amenaces. En aquest sentit, el criador de gossos ha recordat que en cap moment va assegurar que els mataria, sinó que "no ho descartava". "Ells no han de venir a casa meva, i si venen és normal que els digui que fotin el camp", comenta.

Amb tot, l'investigat segueix pensant que "és un problema dels Agents Rurals" i deixa clar que "no s'acollonirà". "Jo sé fins on puc arribar", ha reblat. Bonet diu que el cos "no havia d'anar a fer res" a la seva finca, i que hauria d'haver estat l'ajuntament en tot cas qui havia de personar-s'hi.

En aquest punt, l'advocat Albert Requena recorda que les actuacions dels Agents Rurals estan emparades per la llei i ressalta que, tot i que jurídicament es podrien discutir, "no justifica" les amenaces que Bonet ha fet contra el cos.

Bonet també ha volgut denunciar que li han perdut dos cadells que van néixer quan els gossos van ser intervinguts. En concret se li van requisar dotze animals. Una de les femelles va tenir sis cadells, dels quals només en queden quatre. "Vull que m'expliquin on són aquests dos gossos", ha conclòs.Llagostera RàdioLlagostera Ràdio 105.7 FM