24maig2018

En directe: Selecció musical

La Crida per la Democràcia insta a una retirada massiva d'efectiu dels bancs aquest divendres Persones treient diners d’un caixer. / Foto: Sara Shams Azad
19 d'octubre de 2017 Escrit per 

La Crida per la Democràcia insta a una retirada massiva d'efectiu dels bancs aquest divendres

La primera acció de la Crida per la Democràcia vol demostrar que "la força de la gent no té límits": "La suma de cadascú de nosaltres pot canviar-ho tot", diu el missatge que s'ha distribuït aquesta nit.

La Crida per la Democràcia, que inclou l'ANC i Òmnium Cultural, ha instat a retirar diners en efectiu dels "cinc principals" bancs i fer-ho "prioritàriament" de 8h a 9h o "durant tot el matí" d'aquest divendres.

És la seva primera "acció directa pacífica" i pretén demostrar que la "força de la gent no té límits", diu el missatge que ha distribuït la Crida per la Democràcia a través de les seves xarxes socials aquest dijous a la nit.

El text fa una crida a desplaçar-se a una entitat bancària i treure'n una quantitat en efectiu –"No ho oblidis, són els teus diners"-, i en particular anima els clients de Banc Sabadell i CaixaBank a expressar-se si estan en "desacord" amb la decisió de traslladar la seu social fora de Catalunya. El missatge aposta per una "economia catalana dinàmica" i per això proposa que els ciutadans facin un donatiu, es gastin o es guardin els diners retirats.

"Nosaltres oferim diàleg i l'estat espanyol ha respost amb l'empresonament de Jordi Sànchez i Jordi Cuixart. Som milions i actuant tots junts pacíficament i cívica farem sentir el nostre clam", rebla el text de la Crida per la Democràcia.

Poca estona abans de llençar aquest missatge, per les xarxes la Crida per la Democràcia també ha publicat un vídeo promocional de les "accions directes pacífiques" sota el lema 'La força de la gent'. "Et diran que tu no pots, que ets insignificant, però recorda: no estàs sol, som molts i junts ho podem tot; amb accions directes pacífiques demostrem la força de la gent", es llegeix al vídeo amb imatges com la d'una caiguda de peces de dòmino i una gota d'aigua en un bassal.Llagostera RàdioLlagostera Ràdio 105.7 FM