22febrer2018

En directe: Selecció musical

26 de juny de 2017 Escrit per 

El DARP ordena arrencar 45 hectàrees de plantacions de pera i poma afectades per foc bacterià a la Selva

Les plantacions de pera i poma es destruiran per incineració. Les 45 hectàrees afectades pel foc bacterià són dins dels termes de Santa Coloma de Farners i Riudarenes.

Des del Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació (DARP) s'ha afegit que de la totalitat de les plantacions de fruiters susceptibles al foc bacterià dels municipis veïns i també de les finques dels mateixos propietaris situades en municipis més llunyans, no s'ha detectat cap focus fora dels dos municipis.

Les prospeccions s'han fet de manera intensiva a totes les parcel·les de perera i pomera de la zona de seguretat d'un quilòmetre de radi al voltant de les parcel·les afectades, així com als vivers i centres de jardineria existents i boscos propers amb possible presència de plantes silvestres susceptibles, en aquest cas en col·laboració amb el Cos dels Agents Rurals.

Com a resultat d'això, s'han immobilitzat de forma cautelar els tres vivers existents amb plantes susceptibles al foc bacterià, dels quals s'han pres mostres que s'han enviat al laboratori. De moment totes elles han donat resultat negatiu.

Una altra mesura adoptada ha estat la immobilització de cinc explotacions d'arnes d'abelles en el radi de tres quilòmetres de les parcel·les afectades. Aquesta mesura s'ha pres perquè les arnes d'abelles poden ser vectors del foc bacterià.

La directora general d'Agricultura i Ramaderia del DARP, Teresa Masjuan, ha presidit aquest dilluns a Girona el comitè de seguiment del foc bacterià en aquesta demarcació. En el marc de la reunió s'ha informat de la situació actual del focus detectat el 9 de juny en plantacions de pereres de Santa Coloma de Farners i de totes les mesures preses per aconseguir-ne la contenció i l'eradicació.

El foc bacterià és una plaga provocada per un bacteri (Erwinia amylovora) que ataca les plantes (tot i que no afecta a les persones), especialment als arbres fruiters. Està present a la majoria de països europeus.Llagostera RàdioLlagostera Ràdio 105.7 FM