22febrer2018

En directe: Selecció musical

Denuncien 26 rodes punxades i dos vidres trencats a ambulàncies de les comarques gironines Una ambulància amb la roda punxada. / Foto: Transport Sanitari de Catalunya
15 de setembre de 2017 Escrit per 

Denuncien 26 rodes punxades i dos vidres trencats a ambulàncies de les comarques gironines

El comunicat, titulat "actes vandàlics produïts durant la matinada en la jornada de vaga indefinida al transport sanitari de Girona", recull que han registrat desperfectes a nombroses ambulàncies.

La direcció de Transport Sanitari de Catalunya, empresa adjudicatària del servei sanitari a les comarques gironines i a l'Alt Maresme, expressa el seu "profund malestar i preocupació" davant "noves accions vandàliques" i ho vincula directament amb la vaga indefinida que va començar el passat 8 de setembre.

Segons concreten, al llarg de la matinada han registrat 26 punxades de rodes i dos vidres trencats a vehicles de l'Alt Empordà, Selva i Baix Empordà. La majoria de les ambulàncies afectades, però, són de transport sanitari urgent.

Segons l'empresa, els desperfectes han "afectat considerablement" el desenvolupament del servei i ha "condicionat la resposta immediata" de les unitats avariades. "Amb les greus conseqüències que podrien haver tingut en cas d'emergència", afegeixen.

Per això, avancen que denunciaran penalment els actes vandàlics i demanaran responsabilitat pels danys i perjudicis causats. "Més enllà de les discrepàncies i conflictes que poden produir-se en tota relació contractual laboral, sembla clar que hi ha límits que no s'haurien de traspassar en les accions de pressió a l'empresa, per afectar a béns i drets constitucionalment protegits i que formen part de la més elemental preocupació de les persones", afirmen al comunicat.

Finalment, reclamen al comitè de vaga que es "desmarqui" dels desperfectes (com ja han fet en alguna altra ocasió) i que denunciï els seus possibles autors.Llagostera RàdioLlagostera Ràdio 105.7 FM