22febrer2018

En directe: Selecció musical

Imatge d'un desfibril·lador a l'escola Lacustària de Llagostera Foto: Ajuntament de Llagostera
24 de maig de 2017 Escrit per 

Les dues escoles de primària de Llagostera ja disposen de desfibril·lador

Per poder actuar en cas d'una parada cardiorespiratoria les dues escoles de primària de Llagostera, Lacustària i Puig de les Cadiretes, l'Ajuntament hi ha instal·lat un desfibril·lador extern automàtic.

Aquets aparells es troben dins d'una cabina degudament senyalitzada i estan equipats amb un joc d'elèctrodes pediàtrics i d'adults.

La regidora d'Educació de l'Ajuntament de Llagostera, Anna Hereu, ha explicat que "La instal·lació dels esmentats aparells porta associat un curs de formació per a la seva utilització adreçat a professorat i alumnes del centre"

La instal·lació s'ha fet mitjançant un contracte d'arrendament, amb l'empresa TECHNOLOGY 2050, SL - Espais Cardioprotegits Catalunya. El cost d'aquest se'n fa càrrec el mateix Ajuntament.

Amb aquets dos desfibril·ladors externs automàtics (DEA), Llagostera ja en suma cinc. En concret, a part dels de les dues escoles, també n'hi ha d'instal·lats a la zona esportiva, a la plaça Catalunya i al Centre d'Atenció Primària.

La instal·lació forma part del programa "Girona, territori cardioprotegit" impulsat per l'organisme autònom de la Diputació de Girona, el Dipsalut.Llagostera RàdioLlagostera Ràdio 105.7 FM