23febrer2018

En directe: Selecció musical

Les dessalinitzadores funcionen per sobre el 70% de la seva capacitat davant la sequera que afecta les conques internes Interior de la dessalinitzadora del Prat de Llobregat.
30 de novembre de 2017 Escrit per 

Les dessalinitzadores funcionen per sobre el 70% de la seva capacitat davant la sequera que afecta les conques internes

Les plantes dessalinitzadores situades del Prat de Llobregat i Tordera treballen per sobre del 70% de la seva capacitat davant la sequera persistent que afecta els embassaments de les conques internes des de la primavera.

Concretament, des de dimarts passat la planta del Prat funciona al 70% de la seva capacitat i la de Tordera al 75%.

Segons l'Agència Catalana de l'Aigua, quan la reserva d'aigua emmagatzemada als pantans se situa per sota el 50% s'activa el llindar del 70% en el funcionament de les dessalinitzadores. Es tracta d'una mesura preventiva per evitar que es perllongui el descens de reserves d'aigua als embassaments.

Amb aquesta activació de les plantes dessalinitzadores s'ha evitat un descens de 50 hm3 dels embassaments del Ter-Llobregat, segons han apuntat fonts de l'ACA.

De fet, la manca de pluja en els darrers mesos ha fet activar amb més força el funcionament de les plantes dessalinitzadores del Prat de Llobregat i Tordera. La setmana passada les dues plantes ja treballaven al 60% de la seva capacitat i des de dimarts passat funcionen al 70% i al 75%, respectivament, ja que les reserves dels embassaments de les conques internes se situen aquesta setmana per sota el 50% de la seva capacitat.

Concretament, aquest divendres les reserves d'aigua de les conques internes se situen al 48% (333 hm3) mentre que ara fa un any estaven al 57% (395 hm3), segons dades de l'ACA.Llagostera RàdioLlagostera Ràdio 105.7 FM