26abril2018

En directe: Selecció musical

Detinguda una jove de 21 anys a Palamós acusada de captació, reclutament i enviament de jihadistes a zones de conflicte Agents custodiant l'entrada de l'edifici on viu la detinguda. / Foto: Gerard Vilà (ACN)
17 d'octubre de 2017 Escrit per 

Detinguda una jove de 21 anys a Palamós acusada de captació, reclutament i enviament de jihadistes a zones de conflicte

Més de cinc hores ha estat la Guàrdia Civil registrant el tercer pis del número 18 del carrer Mas Guàrdia de Palamós, on viu la jove de 21 anys acusada de captar jihadistes.

Una trentena d'agents han regirat el domicili en presència de la noia i els seus pares, buscant proves que la relacionin amb la xarxa terrorista. Segons han explicat fonts properes a la investigació, tots tres han col·laborat "en tot moment" amb la Guàrdia Civil, que s'ha acabat emportant diversos ordinadors i abundant documentació en caixes de cartró.

L'entrada al pis s'ha produït pels vols de les sis de la matinada d'aquest dimarts. La policia ha esbotzat la porta de l'habitatge de la noia, i un cop a dins l'ha detinguda. Després s'ha fet el registre davant d'ella i els seus pares, a més de la secretària judicial.

La policia l'acusa de captar, reclutar i enviar jihadistes a zones de conflicte. Cap a quarts de dotze del migdia la jove ha sortit emmanillada, coberta amb un vel islàmic i ha pujat en un cotxe de la Guàrdia Civil, que se l'ha emportat a una comissaria del cos, a l'espera que declari davant el jutge de l'Audiència Nacional.

Segons fonts de la lluita antiterrorista, la dona formava part d'una xarxa d'individus afins a DAESH que havien estat detectats pels serveis d'intel·ligència internacionals fa dos anys. De fet, en la detenció ha resultat fonamental la participació de l'FBI.

Durant el període de màxima activitat de reclutament i difusió de continguts radicals, DAESH va establir una rigorosa i intensa campanya dirigida a col·lectius femenins per concretar el seu desplaçament a zones de conflicte.

En el cas de la detinguda a Palamós, la noia es va radicalitzar en els darrers dos anys de manera autodidacta, mitjançant el consum de propaganda jihadista i la captació d'altres dones.

Després de l'escorcoll al pis, els agents han regirat el cotxe de l'acusada, un Ford Focus de color blanc, que estava aparcat al mateix carrer del domicili. D'allà n'han tret documentació i han buscat proves que la relacionin amb el grup terrorista.

La notícia ha sobtat als veïns de la detinguda que no es pensaven que podria estar relacionada amb la captació de terroristes. De fet, l'alcalde de Palamós, Lluís Puig, assegura que la relació que hi ha amb la comunitat islàmica és bona, i lamenta la radicalització de la noia. "Estem en contacte permanent amb la comunitat, i estan molt integrats", ha concretat.

Puig ha deixat clar que es tracta d'un "fet excepcional" i que "per res del món" havien notat que cap persona s'hagués radicalitzat en el municipi. El batlle no ha entrat en detalls de la identitat de la detinguda, a falta de la confirmació oficial per part del Ministeri de l'Interior.Llagostera RàdioLlagostera Ràdio 105.7 FM