25febrer2018

En directe: Selecció musical

4 de juliol de 2017 Escrit per 

Detenen una dona per estafar-ne una altra a Girona amb el mètode de l'estampeta

La detinguda és una dona de 62 anys, de nacionalitat peruana i amb domicili desconegut.

Al voltant de les 11 del matí del 21 de juny va aturar la seva víctima mentre caminava pel carrer Sant Agustí de Girona amb l'excusa de preguntar-li una adreça per anar a cobrar un bitllet de loteria premiat.

L'estafadora, que va simular no saber llegir, portava apuntada una adreça d'un bufet d'advocats on s'havia d'assessorar i quan la víctima li va llegir el paper, va veure una presumpta conxorxa del bufet d'advocats per quedar-se els diners.

La detinguda li va prometre que si l'ajudava li donaria la meitat del premi i li va demanar que com a mostra de bona voluntat posés els diners dins d'un estoig.

La víctima va anar a treure 500 euros d'un caixer automàtic pròxim. Fet això, li va dir que s'esperés amb l'excusa d'anar a buscar una maleta, i li va entregar l'estoig amb els diners i la butlleta premiada.

La víctima va esperar més de mitja hora fins que va veure que la dona no retornava i va decidir obrir l'estoig. Dins no hi havia ni els diners ni la butlleta, només trossos de paper de diari.

Vuit dies més tard, mentre agents de seguretat ciutadana en servei de paisà patrullaven per la ciutat, van veure una dona que coincidia amb la presumpta estafadora i la van identificar i detenir. A més, li van intervenir 235 euros en bitllets fraccionats 340 pesos mexicans i 229 dòlars americans.

La detinguda, a qui li consten antecedents, va passar el dia 30 de juny a disposició del jutjat d'instrucció en funcions de guàrdia de Girona, que en va decretar la seva llibertat amb càrrecs.

Els mossos aconsellen sempre desconfiar de persones desconegudes que s'acostin i que ens ofereixin bitllets suposadament premiats, beneficis extraordinaris, així com persones desconegudes que ens diguin que són amics d'algun familiar nostre o veí i que ens demanin diners per alguna emergència.Llagostera RàdioLlagostera Ràdio 105.7 FM