22febrer2018

En directe: Selecció musical

8 de juny de 2017 Escrit per 

Detenen a Girona un conserge que saquejava des de feia anys joies i diners dels residents d'un centre de gent gran

El passat mes de març els Mossos van detectar en el marc del control i supervisió dels establiments de compra i venda de joies un seguit de contractes on s'havien venut joies que podrien haver estat robades.

Els agents encarregats d'esbrinar l'origen d'aquestes joies van determinar, després de mesos d'investigació, que el venedor d'aquestes seria un home de 33 anys que treballava com a conserge en el torn de nits en uns habitatges de residència amb servei integral per a la gent gran de la ciutat de Girona.

Al principi de les investigacions els agents van saber que a una dona gran i resident en aquest centre li havia desaparegut un rellotge d'or des de feia mesos. Els Mossos van poder relacionar la peça desapareguda, i trobada en un establiment de compra i venda de joies de Girona, amb el seu venedor, el treballador del centre.

Així mateix, fent més indagacions entre els altres residents del centre i els seus familiars, els agents van saber que també els havien desaparegut dels seus apartaments diverses joies tals com collarets, aliances i penjolls des de feia anys, concretament des del 2014, així com també diners en efectiu.

Totes les sostraccions coincidien en el temps quan els residents tenien visites mèdiques i s'absentaven hores de les seves estances, o fins i tot quan tenien ingressos hospitalaris de diversos dies. Fins i tot, el lladre havia entrat en reiterades ocasions als mateixos apartaments per robar més pertinences de valor i diners en metàl·lic.

Els mossos de proximitat van saber que per obrir les habitacions el lladre havia utilitzat les claus a les quals tenia accés pel seu càrrec. Els agents van comptabilitzar fins a 37 vendes de joies en diferents establiments de la ciutat de Girona i Salt. Les joies sostretes, que tenen un valor de 8.900 euros, havien estat venudes en diferents espais de temps per evitar aixecar sospites, així com el fet de facilitar als establiments un domicili inexistent, totalment inventat, per evitar ser enxampat.

Les víctimes, que ja van interposar les respectives denúncies davant dels Mossos, van anar reconeixent les seves joies sostretes i venudes en aquests establiments. Els agents van poder recuperar algunes joies que el conserge encara tenia al seu domicili pendents de vendre.

De moment consten deu víctimes afectades pels fets. La investigació resta oberta i no es descarta que puguin aparèixer més víctimes. El detingut, a qui no li consten antecedents, ha passat aquest dijous a disposició del jutjat d'instrucció en funcions de guàrdia de Girona.Llagostera RàdioLlagostera Ràdio 105.7 FM