24maig2018

En directe: Selecció musical

Detenen durant les Fires de Girona un jove que duia cinc mòbils amagats als calçotets Imatge del recinte de la Copa de Girona. / Foto d'arxiu
3 de novembre de 2017 Escrit per 

Detenen durant les Fires de Girona un jove que duia cinc mòbils amagats als calçotets

La primera detenció va ser el 29 d'octubre. Al sospitós, un jove de 24 anys, nacionalitat gambiana i veí de Salt, li atribueixen tres delictes de furt.

De matinada, efectius de paisà de la comissaria de Girona van rebre l'avís que s'havia produït el furt d'un telèfon mòbil d'alta gamma a la zona d'oci de les barraques de la Devesa. Quan els agents es van adreçar al lloc i van poder parlar amb la víctima, aquesta els va comentar que el localitzador del seu telèfon marcava que estaria situat al pàrquing del pavelló de Fontajau.

Els agents van iniciar un dispositiu que els va portar a saber que la senyal provenia de l'interior d'un turisme estacionat prop del pavelló. En el marc d'aquest dispositiu, els mossos van identificar el propietari del vehicle i en van escorcollar l'interior. Al maleter, al costat de la roda de recanvi i sota una estora, van localitzar tres telèfons mòbils que constaven com a sostrets. Els mossos van detenir l'home per tres delictes de furt.

El detingut, a qui li consten antecedents, va passar el dia 30 d'octubre a disposició del Jutjat d'instrucció en funcions de guàrdia de Girona, que el va deixar en llibertat provisional.

L'altra detenció es va produir l'1 de novembre, quan agents de paisà van ser requerits al recinte firal de La Copa ja que s'havia produït un robatori amb violència i intimidació.

Quan els agents van parlar amb la víctima els va informar que un jove li havia agafat el telèfon mòbil sota amenaces i amb una empenta. Els mossos van localitzar i detenir l'autor poc després. En l'escorcoll els agents van localitzar cinc telèfons mòbils que portava amagats als calçotets.

El detingut té 19 anys, és de nacionalitat espanyola i veí de la Bisbal d'Empordà. Li atribueixen un delicte de robatori amb violència i intimidació.

El detingut, a qui li consten antecedents, va passar el dia 2 de novembre a disposició del Jutjat d'instrucció en funcions de guàrdia de Girona i també va sortir en llibertat provisional.

Donat que el telèfon mòbil és un objecte molt preuat pels delinqüents, els mossos aconsellen usar-lo de manera discreta evitant fer-ne ostentació així com tenir-ne cura en entorns d'oci o aglomeracions de gent i sobretot durant la nit.

Mentre no s'usa, recomanen tenir-lo ben guardat, en un lloc que no sigui fàcil d'agafar com en una bossa de mà creuada o una butxaca interior amb tancaments segurs.Llagostera RàdioLlagostera Ràdio 105.7 FM