26maig2018

En directe: Selecció musical

29 de gener de 2018 Escrit per 

Detinguts dos joves per realitzar pintades en un jaciment arqueològic de Palamós

Els Mossos d'Esquadra van detenir dimarts passat dos homes a Mollet del Vallès com a presumptes autors d'un delicte contra el patrimoni històric i un altre de danys.

En concret la detenció es va produir per pintar diversos punts del poblat ibèric de Platja de Castell, anomenat jaciment de la Punta de Castell de Palamós.

Els detinguts, de 19 i 20 anys i veïns de Santa Maria de Martorelles, serien els autors dels grafits apareguts l'1 de desembre del 2017 en aquesta zona catalogada com a Bé Cultural d'Interès Nacional per la Llei de Patrimoni Històric.

Després de declarar a comissaria, els arrestats van quedar en llibertat, però tenen l'obligació de presentar-se davant del jutjat d'instrucció encarregat del cas quan siguin citats.

Els Mossos d'Esquadra van poder identificar els presumptes responsables després d'estudiar els grafits i comprovar que els dos joves eren els mateixos que sortien en un videoclip relacionat amb el món del Hip Hop i gravat prop del jaciment amb dates pròximes al dia dels fets. Segons els Mossos d'Esquadra, la restauració dels danys produïts pot costar a l'administració aproximadament uns 10.000 euros.Llagostera RàdioLlagostera Ràdio 105.7 FM