23febrer2018

En directe: Selecció musical

La Diputació de Girona aprova tres projectes d'ampliació de la xarxa de vies verdes Imatge d'un tram d'una via verda a la demarcació de Girona. / Foto d'arxiu
19 de desembre de 2017 Escrit per 

La Diputació de Girona aprova tres projectes d'ampliació de la xarxa de vies verdes

En total, les actuacions per ampliar la xarxa de vies verdes tenen un pressupost de més de 5 milions d'euros.

El tram amb més inversió prevista és el que ampliarà els camins entre el Pirineu i la Costa Brava amb un pressupost de 3,6 milions d'euros.

També ha tirat endavant el projecte per fer el tram entre Sant Joan de les Abadesses i la Vall de Bianya amb un pressupost d'1,3 milions d'euros, unint el Ripollès i la Garrotxa.

Finalment, s'ha donat llum verda al projecte anomenat 'El Camp Llarg, un pont entre l'urbà i el rural' al Pla de l'Estany. Aquest darrer compta amb un pressupost de 215.248,65 euros.

La diputada delegada de Programes Europeus, Maria Àngels Planas, ha explicat que un cop signats els convenis amb els ajuntaments corresponents calia tirar endavant els projectes per tal d'avançar en la seva "licitació i execució". El punt s'ha aprovat per unanimitat.

El plenari també ha donat el vistiplau als encàrrecs dels ajuntaments de Garrigàs i Begur per a la instal·lació de calderes de biomassa. Els acords són fruit dels convenis signats amb ambdós consistoris a través dels quals la institució s'encarrega de gestionar la compra de les instal·lacions.

Precisament, la Diputació impulsa un pla per fomentar la instal·lació d'aquests aparells i ha atorgat des del 2014 més d'una quarantena de subvencions. Fins ara, n'ha instal·lat 38 a tota la demarcació. En aquest sentit, el ple també ha aprovat les noves bases que han de regular l'atorgament d'ajuts als ajuntaments.Llagostera RàdioLlagostera Ràdio 105.7 FM